EIFL viešųjų bibliotekų inovacijų apdovanojimo konkursas


Viešosios bibliotekos - patikimos bendruomenių institucijos - turi visas galimybes kurti naujas IT grindžiamas paslaugas, padedančias vietos gyventojams reaguoti į pasaulinius iššūkius.

Spalio mėnesį pelno nesiekianti tarptautinė organizacija EIFL (Elektroninė informacija bibliotekoms) paskelbė jau 17-ąjį konkursą EIFL viešųjų bibliotekų inovacijų apdovanojimams. Į EIFL Viešųjų bibliotekų inovacijų apdovanojimą gali pretenduoti visos besivystančių ir pereinamojo laikotarpio šalių (tarp jų ir Lietuvos) viešosios ir bendruomenių bibliotekos, kurios sprendžia bet kurią iš trijų aktualių pasaulinių problemų:

  • Saugumas internete
  • Kovos su klimato kaita veiksmai
  • Prievarta perkeltų gyventojų skaitmeninės teisės ir įtrauktis

Paraiškų pateikimo terminas: 2023 m. lapkričio 20 d.

Jei teikiate paslaugas ir programas šiose srityse – dalyvaukite konkurse!

Atrinkti nugalėtojai gaus 1500 JAV dolerių ir EIFL viešųjų bibliotekų inovacijų apdovanojimo trofėjų bei sertifikatą. Nugalėtojų sėkmės istorijos bus pristatytos EIFL tinklalapyje bei plačiai išplatintos per reklamos kanalus ir platų kontaktų tinklą.

EIFL interneto svetainėje rasite daugiau informacijos apie šių metų konkurso sąlygas (anglų, ispanų, prancūzų ir rusų kalbomis): https://bit.ly/3Se62i6

Lietuvos viešosios bibliotekos net šešis kartus yra laimėjusios ankstesniuose EIFL viešųjų bibliotekų inovacijų apdovanojimų konkursuose:

  • Kauno miesto Vinco Kudirkos savivaldybės viešoji biblioteka - pirmą kartą už dinamišką elektronikos, 3D projektavimo ir kompiuterinio programavimo mokymo programą, motyvuojančią jaunimą rinktis karjerą technologijų ir inžinerijos srityse; antrą kartą - už paslaugas, reaguojant į Covid-19 pandemiją.
  • Vilniaus miesto centrinės bibliotekos Naujosios Vilnios filialas - už žaidimu grįstą interaktyvią  biblioterapijos programą, prisidedančią prie bendruomenės edukacijos ir sveikatinimo.
  • Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka - už e-valdžios mokymų programą, skatinančią  piliečių ir valdžios dialogą.
  • Plungės savivaldybės viešoji  biblioteka - už virtualią edukacinę programą 'Išmanusis Plungės parkas', skatinančią kultūros paveldo pažinimą ir turizmą
  • Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka - už įtraukią skaitmeninių įgūdžių šeimoms programą, kuri suteikia galimybę vaikams, tėvams ir seneliams mokytis kartu.  

Apie šias ir kitų EIFL apdovanojimą laimėjusių bibliotekų inovatyvias programas skaitykite čia: https://eifl.net/programme/public-library-innovation-programme/about-awards 




Komentarai

Populiarūs įrašai