Pasitikime šventes pozityviai su paroda „Prasminga diena kartu su Jumis“

Šiemet Advento laikotarpis kitoks. Įprastai laikas, skirtas pabendrauti su artimaisiais, susikaupti, skleisti ramybę ir gerumą, šiais metais užgožiamas karantino, pandemijos baimių ir nerimo. Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka dar pirmojo karantino metu, pavasarį, kvietė ieškoti pozityvo ir teigiamų emocijų per įvairias citatas, sentencijas, patarles. Biblioteka sukūrė virtualią parodą „Prasminga diena kartu su Jumis“.

„Galima nustebti, kokią įtaką turi priimamiems sprendimams perskaityta, išgirsta teisinga mintis! Tada ir kilo mintis, kad galbūt yra daugiau žmonių, kurie turi savo pamėgtų sentencijų, patarlių, posakių ir kitų prasmingų minčių, kurios jau yra tapusios gyvenimo vedliais laimingomis ir sunkiomis akimirkomis? Pasirodo, tikrai taip!“, – taip parodos idėja gimė bibliotekos direktorei Irenai Žilinskienei, kasryt dieną pasitinkant vis nauja citata, kuri motyvuodavo ir nuteikdavo pozityviai dienai.

Parodos dalyvių, siuntusių savo mėgstamas mintis, posakius ir citatas, gausa parodė, jog turėti įkvėpimo šaltinį labai svarbu šiuo, ypač emociškai, neramu laikotarpiu. Ši paroda puikus bendruomeniškumo pavyzdys, kuomet prie citatų siuntimo ir rinkimo prisijungė visa Lietuva.

Advento metu, belaukiant gražiausių metų švenčių, kviečiame dar kartelį aplankyti šią virtualią parodą, pasisemti naujų minčių, paieškoti ramybės. Pasidalinkite labiausiai patikusiomis mintimis su artimaisiais. Skleiskime prieššventinį gerumą ir pozityvumą kartu!

Aplankyti parodą galite bibliotekos svetainėje www.smsvb.lt skiltyje Virtualios parodos.

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos informacija 

Komentarai

Populiarūs įrašai