Šiaulių miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje jau skamba muzika – duris atvėrė nauja erdvė!

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlio“ filiale rugsėjo 10 d. atidaryta pirmoji Lietuvoje unikali interaktyvi karaokė erdvė. Šis pasiekimas įvykdytas įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos remiamą projektą „Karaokė knygoms: nauja erdvė bibliotekoje“.

Kviečia prasmingai praleisti laiką


„Šiandien biblioteka – bendruomenės susibūrimo, žinių, kultūros centras. Tačiau augant naujajai bibliotekos skaitytojų kartai, kurią labai domina technologijos, išsiplėtė ir bibliotekos funkcijos, ji vis labiau tampa įdomaus ir prasmingo laisvalaikio praleidimo vieta visai šeimai. Toks yra Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlio“ filialas, įsikūręs miesto centre“, – sakė Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Irena Žilinskienė.

Anot jos, filiale įkurta nuolat veikianti 32 kvadratinių metrų karaokė erdvė sudarys sąlygas sistemingai vykdyti patrauklias kultūrines, pažintines, kūrybines, edukacines, emocinio sveikatinimo veiklas, kas motyvuos vaikus ir jaunimą, šeimas, ypač auginančias neįgalius vaikus, pasirinkti biblioteką, kaip vietą, kur galima kartu leisti smagų ir prasmingą laisvalaikį. Įkurta nauja erdvė ne tik didins jaunimo laisvalaikio užimtumą, bet ir prisidės prie šių problemų sprendimo: vaikų knygų skaitymo, raštingumo ugdymo problemos, neįgalius vaikus auginančių tėvų sociokultūrinės atskirties problema.

„Karaokė bibliotekoje – tai galimybė pagilinti bibliotekos muzikinio švietimo paslaugas. O bibliotekoje dainų karaokė vakarai – tai susitikimai su žinomais mieste ir šalyje dainininkais, kompozitoriais, kūrėjais. Tad kviečiame apsilankyti šioje unikalioje Karaokės erdvėje „Šaltinėlio“ filiale (Trakų g. 20A)”, – atrasti naują laisvalaikio praleidimo būdą ragino I. Žilinskienė.

Žada daug įvairių veiklų

Tai, kad veiklų tiek mažiesiems šiauliečiams, tiek jų tėveliams naujoje karaokė erdvėje tikrai netrūks, patvirtino ir Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlis“ filialo vedėja Rita Božienė.

Ketvirtadienio popietę vykusioje karaokė erdvės atidaryme, kaip veikia nupirkta įranga jau pademonstravo atlikėja Laura Remeikienė kartu su savo auklėtinėmis, o ateityje čia muzikuos ir terapinius, edukacinius užsiėmimus ves kiti visiems gerai žinomi Lietuvos atlikėjai, aktoriai ir terapeutai. Vaikiškų dainų, tautiškų dainų, tarmių karaokė, terapiniai karaokė užsiėmimai, garsiniai pasakų skaitymai su muzikiniais intarpais – tai tik maža dalis to, kas laukia šiauliečių ir miesto svečių.

„Tikimės, kad epidemiologinė situacija nepamaišys ir visas suplanuotas veiklas pavyks įgyvendinti dar iki šių metų pabaigos, o karaokė erdvė taps traukos centru visiems muzikuojantiems“, – vylėsi R. Božienė.

Kaip sakė “Šaltinėlis” filialo vedėja, visiems be išimties, atvykti padainuoti į biblioteką bus galima ne tik per renginius, bet ir bet kurią kitą dieną, tik žinoma, dėl koronaviruso grėsmės, prieš tai reikės iš anksto užsiregistruoti. Be to, anot jos, karokės užsiėmimai netrukdys šalia dirbantiems darbuotojams ir kitiems bibliotekos lankytojams, nes šioje erdvėje įrengta garso izoliacijos sistema.

“Karaokė nėra tik barų kultūra. Moksliniai tyrimai rodo, kad karaokė užsiėmimai padeda nusiraminti, skatina lyderystę, kelia savivertę, lavina atmintį, todėl visus kviečiu laužyti stereotipus kartu”, – kalbėjo R. Božienė.

Tikisi miestelėnų susidomėjimo

Karaokė erdvės būtinumu bibliotekoje neabejojo ir į atidarymą susirinkę miesto valdžios, kultūros, švietimo atstovai ir kiti svečiai. Visi jie pasidžiaugė, kad biblioteka keičiasi ir vis labiau prisitaiko prie šiuolaikinių žmonių poreikių. Neabejota, kad lankytis karaokė erdvėje pamėgs ne tik muzikos mėgėjai, bet ir kiti miestelėnai. Taip pat visiems linkėjo gerų įspūdžių ir emocijų. 


Informaciją parengė Diana Janušaitė

Komentarai

Populiarūs įrašai