Šiaulių autobusų stotelėse – moksleivių ir senjorų bendri kūrybiniai darbai

Šiomis dienomis Šiaulių miesto viešojo transporto stotelėse visi šiauliečiai, belaukiantys autobuso yra kviečiami atkreipti dėmesį į reklaminiuose paviljonuose patalpintus eilėraščius. Maršrutinių autobusų stoteles puošia Šiaulių moksleivių kurti eilėraščiai, iliustruoti senjorų kurtais vėjo malūnėliais. Ši išskirtinė iniciatyva „Ką laisvės vėjai šneka“ skirta paminėti Lietuvių kalbos dienas ir Kovo 11-ąją.

Moksleivių ir senjorų bendras darbas

Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka įgyvendina Valstybinės lietuvių kalbos komisijos finansuojamą projektą „Pažink lietuvišką žodį: kalbos karta kaitose“. Projektu siekiama skatinti domėjimąsi lietuvių kalba, ir skirtingų visuomenės grupių dialogą įvairiais kalbos klausimais, formuoti teigiamas nuostatas dėl jos vartojimo, puoselėti gimtosios kalbos vertybę, ugdant patriotiškas asmenybes, kūrybiškumą, kartų bendravimą, bendradarbiavimą ir tarpusavio supratimą. Viena iš projekto veiklų – bendras moksleivių ir senjorų kūrybinis darbas. Šiaulių miesto mokyklų 8–12 klasių moksleiviai vasario mėnesį kūrė eilėraščius apie Lietuvą, gimtąją kalbą, jos grožį ir vertę. Tuo tarpu bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriuje veikiančio Senjorų rankdarbių būrelio narės, padedant profesionaliai tautodailininkei Almai Mineikytei, kūrė spalvotus (geltonus, žalius, raudonus) vėjo malūnėlius. Vėjo malūnėlis – iš tautos atkeliavęs 1990 m. kovo 11-osios ir valstybės atkūrimo bei augimo simbolis.

Darbų viešinimas – autobusų stotelėse

Iš viso buvo sukurti 37 eilėraščiai ir 100 vėjo malūnėlių. Siekiant, kad geriausius kūrybinius darbus pamatytų kuo daugiau šiauliečių, bendradarbiaujant su TŪB „Printė“ ir UAB „JCDecaux Lietuva“, sumaketuoti ir atspausdinti eilėraščiai šiomis dienomis viešinami Šiaulių miesto maršrutinių autobusų stotelėse. Reklaminiuose paviljonuose viešinami 7 moksleivių (Gegužių, „Juventos“, Medelyno, Salduvės progimnazijų, S. Daukanto, „Romuvos“ gimnazijų) kūrybiniai tekstai ir senjorų kurti įvairiaspalviai vėjo malūnėliai.

Šiauliečiai ir miesto svečiai moksleivių kurtas eiles ir senjorų kurtus vėjo malūnėlius galės matyti iki kovo 16 d.

<
Šiaulių miesto savivaldybės bibliotekos informacija ir nuotraukos

Komentarai

Populiarūs įrašai