BIRŽIŠKOS SKAITYMAI 2019: „Bibliotekininkas – edukatorius: vaidmenys, kompetencijos ir paslaugų perspektyvos“

Žymaus bibliotekininkystės veikėjo Vaclovo Biržiškos gimimo dienai paminėti Lietuvos bibliotekininkų draugija, Vilniaus universiteto Komunikacijos ir Filosofijos fakultetai organizuoja jau tradicine tapusią konferenciją „Biržiškos skaitymai 2019“. Renginys vyks 2019 m. gruodžio 2 d. Lietuvos Martyno Mažvydo nacionalinėje bibliotekoje (Konferencijos salė, V aukštas).

Konferenciją remia Lietuvos kultūros taryba ir UAB „Assecco Lietuva“.

2019 m. „Biržiškos skaitymuose“ diskutuosime apie bibliotekų edukacinį vaidmenį bei jam įgyvendinti reikalingas kompetencijas, edukacinės veiklos turinį bei naujas formas. Renginio dalyviai turės galimybę susipažinti ne tik su mokslininkų ir praktikų pranešimais, bet ir su Lietuvos bibliotekų edukacinėmis programomis. Lietuvos bibliotekų edukacinė veikla bus pristatyta Pecha Kucha trumpais pranešimais bei konferencijos metu vyksiančioje Idėjų mugėje.

Kviečiame renginyje dalyvauti bibliotekininkystės specialistus, mokslininkus, dėstytojus, mokytojus, bibliotekų tinklą valdančių institucijų ir kitų su bibliotekomis edukacinėje veikloje bendradarbiaujančių organizacijų atstovus. Tikimės, kad renginys suteiks naujų idėjų dėl edukacinių programų rengimo bibliotekose, bibliotekininkų kompetencijų ugdymo, skatins glaudesnį bendradarbiavimą tarp mokslininkų bei praktikų.

Konferencijos kalbos: lietuvių ir anglų. Renginyje bus teikiama sinchroninio vertimo paslauga.

Registracijos forma 



Pristatome konferencijos „Biržiškos skaitymai 2019“ kviestines pranešėjas



Dr. Becky Parry yra Šefildo universiteto Švietimo mokyklos skaitmeninio raštingumo lektorė. Profesinės karjeros pradžioje Becky dirbo vidurinėse mokyklose mokydama vaikus anglų kalbos, pristatydama dramos ir medijų studijas. Ji taip pat įgyvendino vaikams skirtą kino edukacinę programą ir festivalį Šefildo Šourumo kinoteatre. Po daugelio sėkmingo darbo kūrybiniame sektoriuje metų, Becky tęsė mokslininkės karjerą. Šefildo universitete ji dėsto edukologijos magistro ir bakalauro programose, kartu su kolegomis vadovauja edukologijos doktorantūros studijoms. Becky taip pat parengė naują magistro kursą apie skaitmeninę kultūrą ir raštingumą ir vadovauja tyrimus šioje srityje atliekantiems doktorantams. Mokslininkė tyrinėja vaikų medijų kultūrą ir domisi, ką vaikai skaito, kaip jie žaidžia, kuria ir dalinasi savo kūriniais. Becky siekia sukurti vaikų kūrybiškumą ir kritinį mąstymą skatinančius metodus naudojant skaitmenines medijas.

Dorota Mołodyńska-Küntzel baigė kultūros magistro bei bakalauro italų lingvistikos studijas. Ji dirba Skaidraus meno (angl. Art Transparent) fonde ir meno galerijoje, kuri išgarsėjo savo ilgamečiu renginiu Art Survival Review (liet. Išgyvenimo meno peržiūra). Nuo 2007 metų ji organizuoja Gyvąją biblioteką Lenkijoje. Tai prieš diskriminaciją nukreiptas projektas, kuris skatina įvairovės vertinimą ir dialogą su mažumomis įvairiose kontekstuose – mokyklose, bibliotekose, festivaliuose, universitetuose ar netgi traukiniuose ir laivuose. Dorota užėmė Mokymo ir kokybės plėtros pareigas Gyvojoje bibliotekoje ir vykdė mokymus įvairiose Europos ir Šiaurės Amerikos šalyse, kur įvairiuose kultūriniuose kontekstuose pristatė gyvosios bibliotekos metodą. Ji dėsto Vroclavo universitete kultūrinę komunikaciją, vykdo valstybės tarnautojų, jaunimo aktyvistų bei policijos darbuotojų mokymus tarpkultūrinių problemų bei žmogiškųjų teisių srityse.

Daugiau informacijos apie renginį: Zinaida Manžuch, zinaida.manzuch@mb.vu.lt 

Komentarai

Populiarūs įrašai