„Biržiškos skaitymai 2018“ – konferencija, skirta mokslo komunikacijai ir edukacijai

Vilniaus universiteto bibliotekos nuotrauka
Žymaus bibliotekininkystės veikėjo Vaclovo Biržiškos gimimo dienai paminėti Lietuvos bibliotekininkų draugija, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas ir Gyvybės mokslų centras organizuoja jau tradicine tapusią konferenciją „Biržiškos skaitymai 2018“. Šių metų konferencijos pavadinimas – „Tarp kūrybinių dirbtuvių ir laboratorijų: mokslas, menas ir bibliotekos sumanioje visuomenėje“.

Dirbtinis intelektas, genetiškai modifikuotas maistas, klimato kaita, sparti informacinių ir komunikacinių technologijų plėtra – kiekvieną dieną patiriame vienokį ar kitokį mokslo ir technologijų pažangos poveikį savo gyvenime. Sumanios visuomenės piliečiams reikia daugiau žinių apie mokslo atradimus kasdienėje ir profesinėje veikloje, kuriant verslo idėjas, formuojant savo nuomonę apie svarbius strateginius valstybės ir tarptautinius sprendimus, suvokiant mokslo ir technologijų pažangos privalumus ir galimas neigiamas pasekmes.

Konferencijos metu bus diskutuojama apie bibliotekininkų, mokslininkų ir menininkų vaidmenis ir bendradarbiavimo perspektyvas komunikuojant mokslinius atradimus visuomenei; galimybes panaudoti Lietuvos bibliotekų tinklo, kuris vienija virš 2000 įstaigų, potencialą aktyviai dalyvauti mokslo edukacijos programose.

Konferencijos organizatoriai siekia suburti mokslininkus, bibliotekininkus bei kitus kultūros ir meno institucijų atstovus diskusijai apie svarbiausius mokslo komunikacijos ir edukacijos tikslus, būdus ir šios komunikacijos dalyvius. Ypatingas dėmesys bus skirtas meninės ir kultūrinės veiklos ir bibliotekų potencialui skleidžiant žinias apie mokslą bei organizuojant edukacines programas.

Kviečiame dalyvauti konferencijoje mokslininkus, bibliotekų ir kitų kultūros įstaigų darbuotojus, mokslo ir studijų bei švietimo ir mokslo politiką šalyje formuojančių institucijų, pelno nesiekiančių organizacijų, meno ir kūrybinių industrijų atstovus.

Konferencija vyks lietuvių ir anglų kalbomis su sinchroniniu vertimu.

Programa: https://goo.gl/vzmVtd

Konferencijos data ir vieta: 2018 m. gruodžio 4 d. Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras, Saulėtekio al. 7, Vilnius.

Registracija į konferenciją: https://goo.gl/forms/d9LMuyZISiNhvrLI3

Daugiau informacijos apie renginį: Zinaida Manžuch, zinaida.manzuch@mb.vu.lt, tel. +37067100000.

Renginį remia Lietuvos kultūros taryba.

 


Komentarai

Populiarūs įrašai