Popietė „Metų knygos rinkimai 2017“ Sedos bibliotekoje

Sausio 30 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale vyko popietė „Metų knygos rinkimai 2017“. Renginyje dalyvavę vaikai ir jaunųjų bibliotekininkų būrelio nariai susipažino ir aptarė rinkimams nominuotas knygas.
Popietės pradžioje bibliotekininkė Janina Kelerienė pristatė šių metų rinkimuose dalyvaujančias knygas, jų autorius. Didžiausio susidomėjimo sulaukė Rebekos Unos knyga „Aš esu Tomas, seklys“. Berniukai sakė, kad jie norėtų perskaityti šią knygelę. Vaikai papasakojo ir apie kitus, jau skaitytus lietuvių rašytojų kūrinius. Iš rinkimuose nominuotų knygų jie jau yra skaitę Ilonos Ežerinytės „Šunojaus dieną“ ir Virgio Šidlausko „Ulfą ir stebuklingą barzdą“.

Mažiausias skaitytojas, domėjęsis tik knygelių paveikslėliais, įdėmiai apžvelgė Mariaus Marcinkevičiaus knygos „Voro koja“ iliustracijas. Jam labai patiko Elenos Launikonytės piešiniai, panašūs į animacinių filmukų personažus.
Popietės pabaigoje vaikai sėdo prie kompiuterių ir internetu balsavo už labiausiai patikusią knygą. Po balsavimo paaiškėjo, kad popietės dalyviai šiais metais geriausia išrinktų vaikų kategorijoje pristatomą Rebekos Unos knygą apie seklį Tomą.

Loretos Mickienės inf. ir nuotr.

Komentarai

  1. Laba diena, niekaip nerandu kontaktų kaip Jums atsiųsti straipsnį ;-) Turiu labai tinkamą prieš olimpiadą ;-) baiborykshte@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai