Kurkime bendradarbiaudami!

Konferencijos organizatoriai
Kūrybinės erdvės – reikalingos ar ne? Kaip papasakoti gerą istoriją? Ar kūrybiškumas iš tiesų atsiperka? Kokią išskirtinę idėją Lietuvai siūlo Rytis Zemkauskas? Apie tai ir dar daugiau buvo galima sužinoti vykusioje konferencijoje „Atvirosios kultūros inovacijos: kurkime bendradarbiaudami“, kurią organizavo Kauno apskrities viešoji biblioteka.

Keičiantis bibliotekų vaidmeniui, jos tampa ne tik knygų saugojimo vieta, bet ir viešosiomis erdvėmis. Bibliotekų specialistams svarbu žinoti, kas vyksta kitose srityse, ir kurti bendradarbiavimo ryšius, padedančius burti bendruomenę, efektyviai diegti vartotojui aktualias paslaugas ir spręsti kylančias problemas.

Kūrybiškumui, inovacijoms, tarpinstituciniam bendradarbiavimui skirtoje konferencijoje savo įžvalgomis dalijosi Tomas Grigalevičius – patyręs komunikacijos konsultantas, šiuo metu atsakingas už Kauno mero, savivaldybės ir paties miesto įvaizdį: „Pamirškite žodžius pranešimas spaudai, baneris, tekstas, reklama ir kt. Viskas, ką mes pasakojame žmonėms, turi būti ISTORIJOS“. Komunikacijos konsultantas, istorikas, žurnalistas Linas Kontrimas pastebėjo, kad „Nauji dalykai yra reikšmingi ir įdomūs tol, kol netampa rutina“. Šiuolaikiniu rašytoju prisistatantis Mantvydas Leknickas kalbėjo apie tai, kas aktualu rašant socialiniuose tinkluose: tema, savitas stilius, vaizdas, grotažymės, pagalba vartotojui, pastovumas, bendravimas.

Kūrybinės dirbtuvės
Kūrybinėse dirbtuvėse konferencijos dalyviai generavo kūrybines idėjas, naudodami dizainu grindžiamo mąstymo (Design Thinking) metodus, ieškojo būdų, kaip novatoriškai spręsti problemas ir išsiaiškinti vartotojų poreikius.

Pranešimus skaitė Nacionalinio Kauno dramos teatro Vadybos skyriaus vadovė Agnė Burovienė, televizijos laidų ir programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ Mito skyriaus vedėjas Rytis Zemkauskas, viešųjų erdvių gaivinimo praktikė Jekaterina Lavrinec ir kiti.

Daugiau informacijos, nuotraukų ir konferencijos plenarinių sesijų vaizdo įrašai: https://goo.gl/eWhwpt

Nuotraukas ir tekstą parengė:

Diana Poliakovaitė
Viešųjų ryšių specialistė
Kauno apskrities viešoji biblioteka

Komentarai

Populiarūs įrašai