VU biblioteka skelbia konkursą Profesorės Audronės Glosienės vardo stipendijai gauti

Vilniaus universiteto biblioteka kviečia teikti paraiškas Profesorės Audronės Glosienės vardo stipendijai gauti.

Prof. Audronė Glosienė buvo ilgametė VU Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto direktorė, VU bibliotekos generalinė direktorė, daugelio tarptautinių projektų vadovė ir dalyvė, knygų ir straipsnių autorė, naujojo VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centro koncepcijos sumanytoja. Su neįtikėtina aistra kalbėdama apie knygą ir biblioteką, kaip ypatingą erdvę, galinčią virsti gyvenimo keliu ir įkvėpimu, Audronė skatino vaduotis iš stereotipų, kurti, keisti savo pasaulį, mąstyti ir veikti kūrybiškai.

2010 metais VU biblioteka įsteigė stipendiją, skirtą prof. A. Glosienės atminimui. Šios stipendijos tikslas – skatinti jaunus ir aktyvius specialistus, jų kompetencijos plėtrą ir naujų idėjų įgyvendinimą bibliotekininkystės ir informacijos srityje.

Kandidatai gali teikti paraiškas iki lapkričio 10 d. Konkurso sąlygas ir paraiškų teikimo tvarką rasite čia: https://biblioteka.vu.lt/naujienos/skelbimai/vu-biblioteka-skelbia-konkursa-profesores-audrones-glosienes-vardo-stipendijai-6

Komentarai

Populiarūs įrašai