Darbas su suaugusiais ir tarptautinis bendradarbiavimas – neatskiriami dalykai!

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos projektų koordinatorė Neringa Androšiūnaitė dalyvavo tarptautinio bendradarbiavimo veikloje „Making Adult Education More Visible“ Zagrebe (Kroatijoje). Gegužės 30-birželio 2 d. vykę mokymai buvo skirti ne tik įgyti naujų kompetencijų darbo su suaugusiais srityje, bet ir užmegzti tarptautinius ryšius su kolegomis iš įvairių Europos sąjungos šalių.

Zagrebe susirinko daugiau nei 40 žmonių iš Kroatijos, Slovėnijos, Makedonijos, Italijos, Maltos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos. Įvairių organizacijų atstovai ne tik dalinosi patirtimi dirbant su suaugusiais, bet ir kūrė bendrus ateities planus. Mokymų metu buvo daug dėmesio skiriama Erasmus+ KA1 veiksmo projektų rengimui, įgyvendinimui ir rezultatų sklaidai. Įvairios praktinės užduotys leido suprasti, jog darbas su suaugusiais labai kompleksiška ir įvairiapusiška veikla, kuri efektyviai gali būti įgyvendinama tik dirbant kartu ir į projektus įtraukiant kuo įvairesnes organizacijas.

Dalyvavimas tokio pobūdžio renginiuose – puiki proga pasimokyti iš kitų, pamatyti, kad ir kitos organizacijos susiduria su panašiomis problemomis. Nauji užmegsti kontaktai ne tik papildo Facebook draugų sąrašą, bet ir virsta naujais ateities projektais.

Veiklos įgyvendinimui finansinę paramą skyrė Europos sąjunga ir Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka.

Parengė Neringa Androšiūnaitė,

Komentarai

Populiarūs įrašai