Bibliotekininkų žinutė šiandien - apie ką ji?

Bibliotekininko įvaizdis yra aktuali tema jau senokai. Nuolatinės diskusijos apie tai, jog visuomenėje egzistuojantis moteriškės su kuoduku, akiniais ir ilgu vilnoniu sijonu, yra neteisingas, panašu, jog jaudina tik pačius bibliotekininkus. Tikėtina, jog bibliotekų klientų mintyse tas įvaizdis yra būtent toks, kokį bibliotekininką jie sutinka dažniausiai. O kas, jei galėtumėme į vieną vietą sukoncentruoti keliasdešimt ar kelis šimtus bibliotekininkų? 
Prieš kelis metus pasirodžius knygai "Humans of New York" (išleistai po didelės tinklaraščio tokiu pačiu pavadinimu sėkmės), o vėliau pasirodžius ir dar kelioms šios knygos dalims, tiek skaitytojai, tiek autoriai atrado būdą, kaip prašnekinti įvairius, įdomius ir labai skirtingus žmones ir perduoti jų galingą žinutę pasauliui: sujungiant vaizdą ir koncentruotą mintį. Atėjo laikas ir bibliotekininkų žinutei. 

Šaltinis: http://www.librarians.kylecassidy.com




"This Is What a Librarian Looks Like" yra tokia žinutė, kurią į vieną knygą sudėjo fotografas ir rašytojas Kyle Cassidy. 2014 metais sudalyvavęs ALA (American Library Association) susitikime jis nufotografavo ir pabendravo su keliasdešimt bibliotekininkų. Visa tai tapo vienu populiariausių visų laikų internetinio žurnalo Slate (http://www.slate.com) straipsnių. Pastarasis susilaukė daug komplimentų, bet netrūko ir kritikos, jog fotografuojami ir interviuojami buvo tik siauro rato bibliotekininkai, kurie neatspindi visos įvairovės. Taip prasidėjo kelis metus trukusi Kyle kelionė fotografuojant ir kalbinant 350 JAV bibliotekininkų. 

Klausimas, kurį autorius uždavė modeliams skambėjo taip: jei stovėtumėte prieš 50 000 žmonių minią, ką norėtumėte jiems pasakyti?

O ką Jūs pasakytumėte apie bibliotekas tokiai miniai? 



Komentarai

Populiarūs įrašai