TARP NOMINACIJOS „AD ASTRA“ LAUREATŲ – „ŽIDINIO“ BIBLIOTEKOS VEDĖJA IRENA KARTANIENĖ

Ad astra apdovanojimas ir padėka
Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, siekdama informuoti visuomenę apie kūrybiškai ir inovatyviai dirbančių bibliotekininkų išskirtinę veiklą, įvertinti jų profesionalumą, reikšmingus darbus savo organizacijos bei bendruomenės labui, inicijavo Panevėžio regiono bibliotekų darbuotojų Metų nominaciją „Ad astra“. Pretendentai teikė savo kūrybinės ir darbinės veiklos aprašymus trijose kategorijose – mokyklų bibliotekų, viešųjų bibliotekų ir viešųjų bibliotekų filialų kategorijose.

Panevėžio regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų filialų kategorijoje iš septynių pasiūlytų pretendentų nominaciją pelnė Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Židinys“ vedėja Irena Kartanienė.

Šio apdovanojimo materialus įprasminimas – sidabrinis ženklas su rodolito kristalais „Ad astra“ (siejamas su G. Petkevičaitės-Bitės to paties pavadinimo romanu ir įprasminantis vienus svarbiausių principų, kuriais vadovavosi rašytoja – kilnumą, dvasinio tobulėjimo siekimą, padedant kitiems) I. Kartanienei įteiktas gegužės 9 d. Panevėžio G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje vykusioje iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje. Šventėje dalyvavo Lietuvos respublikos kultūros ministerijos kultūros politikos departamento bibliotekų Muziejų, bibliotekų ir archyvų skyrius vyr. specialistė G. Lamanauskienė, miesto valdžios atstovai, kolegos. Svečius melodingu gitaros bei saksofono skambesiu džiugino ir muzikinis R. Januševičiaus ir I. Švetko duetas.

I. Kartanienę sveikina renginio vedėjas G. Mikalauskas ir PAVB
direktorė R. Maselytė
Renginį vedęs aktorius, televizijos laidų vedėjas G. Mikalauskas pabrėžė, jog „šią iškilmingą dieną užgimė nauja tradicija dėkoti tiems, kas per savo gyvenimą neša žodį ir šviesą į mūsų namus, protus. Tuos, kurie myli dirbdami ir dirba mylėdami, pagerbti ypatingai svarbu“, – susirinkusius paploti ragino jis.

G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorė R. Maselytė pradėjo apdovanojimų įteikimo ceremoniją. „I. Kartanienė, 27 metus vadovaujanti „Židinio“ bibliotekai, šią garbingą nominaciją pelnė „už sėkmingą miesto mikrorajono bendruomenės telkimą, tradicijų ir šeimos vertybių puoselėjimą bibliotekoje, kūrybišką projektinę veiklą ir išradingas skaitymo skatinimo iniciatyvas, organizuojamus išskirtinius renginius“ – įteikdama padėkos raštą sakė ji. Nominantę taip pat pagerbė ir mero sveikinimus perdavė vicemeras P. Luomanas bei būrys kolegių.

I. Kartanienė, tardama padėkos žodį, pažadėjo kaip bitė ir toliau nešti šviesos ir kultūros medų. Viliamės, kad bibliotekininkės kūrybinių idėjų šaltinis ir užburiantis entuziazmas neišseks, ji ir toliau eis savo, kaip skaitytojų lūkesčių vykdymo ambasadorės, pareigas.


Indrė Lašinytė,

vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Komentarai

Populiarūs įrašai