EIFL akcija 'Padovanok Afrikos vaikui skaitymo dovaną'




Lietuvoje akcija "Knygų Kalėdos" jau tapo gražia tradicija. Per penkerius metus šios akcijos dėka Lietuvos viešųjų bibliotekų lankytojai gali skolintis daugiau nei 176 tūkstančius naujų knygų ir atrasti skaitymo malonumą.

Todėl šiais metais EIFL (Electronic Information for Libraries) komanda nusprendė pabaigti metus panašia akcija, tik skirta trijų Afrikos šalių - Etiopijos, Kenijos ir Ugandos - viešosioms bibliotekoms, kurios dalyvavo įvairiose EIFL Viešųjų bibliotekų programos (EIFL-PLIP) projektuose ir iniciatyvose. Akcija vadinasi "Padovanok Afrikos vaikui skaitymo dovaną" (anglų k. "Give a Child in Africa the Gift of Reading").

Kaip ir Lietuvoj, Afrikoje vaikai, ypač iš skurdžiau gyvenančių šeimų, gali gauti knygų ir skaityti tik vietinėje viešojoje bibliotekoje. Kitų galimybių tiesiog nėra. Tačiau ir bibliotekos dėl nestabilaus finansavimo siūlo tik suskaitytas ir senas knygas, dažniausiai išleistas užsieniuose ir į biblioteką patekusias 'iš antrų rankų' arba kaip dovanos. Bibliotekininkai retai gali įsigyti naujų vietoje išleistų knygų, kurių maži ir šiek tiek didesni skaitytojai nuolat prašo... EIFL akcijos metu "Padovanok Afrikos vaikui skaitymo dovaną" surinktos lėšos padės bibliotekoms bent dalį šių prašymų išpildyti.

Prie akcijos prisidėti gali kiekviena ir kiekvienas dviem būdais - aukojant lėšų internetu arba paskleidžiant žinią apie akciją kitiems geros valios žmonėms Lietuvoje ir užsienyje.

Ačiū.

Komentarai

Populiarūs įrašai