Bibliotekos mobilios laboratorijos įranga pristatyta kitoms amžiaus ir socialinėms grupėms



Nors Bibliotekos vykdomas projektas „Mobili inovatyvių technologijų laboratorija jaunimui“ orientuotas į gimnazijose besimokantį jaunimą, susidomėjimas projektu ir mobilios laboratorijos galimybėmis išaugo, todėl pristatymai ir įvairūs užsiėmimai organizuojami įvairioms amžiaus ir socialinėms grupėms (fizinę ir intelektinę negalią turintiems asmenims).

Kovo 30 d. Bibliotekoje lankėsi Šiaulių specialiojo ugdymo centro vaikai turintys judesio ir padėties bei kompleksinius sutrikimus. Vaikai išbandė 3D grafikos programėlę Quiver su iPAD planšetėmis, valdė robotus, dalyvavo robotų varžybose. Su didžiuliu džiaugsmu valdė BB-8 robotą žaislą ir kūrė halogramas.

Balandžio 1 d. Bibliotekoje lankėsi Šiaulių „Juventos“ progimnazijos matematinės – logininės (informacinės technologijos, inžinerija, šachmatai, robotika ir kt. – STEM programa) ugdymo programos pirmokai.

Vaikai dalyvavo robotų varžybose, viktorinoje, parengtoje Kahoot programa naudojant iPad planšetes. Loginukams buvo pristatytas 3D spausdintuvas, robotų varžybų nugalėtojams įteikti 3 D spausdintuvu spausdinti prizai. Vaikai taip pat išbandė 3D grafikos programėlę Quiver. Pirmokėliai liko sužavėti, domėjosi apie galimybę dažniau lankytis bibliotekoje ir išbandyti kitas mobilios laboratorijos galimybes.

Projekto partneriai – VŠĮ „Išmanioji mokykla“, VŠĮ „Šiaurės Lietuvos kolegija“, UAB „AVAD Baltic“, Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka.

Projektą finansuoja: Bibliotekos pažangai 2 ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.
Projektą remia: JAV ambasada Lietuvoje

Komentarai

Populiarūs įrašai