Siaubo literatūros kūrėja Rebeka Una: tikrąsias grėsmes susikuriame patys


Pastaruoju metu žmonės bijo grėsmių, tykančių už kampo, tačiau tikrosios grėsmės užpuola tuomet, kai esate vienas kambaryje. Taip teigia rašytoja Rebeka Una (tikrasis vardas Jurga Šalaševičiūtė), sukūrusi knygą paaugliams ir suaugusiesiems „Atjunk“. Ši knyga neseniai buvo įvertinta leidyklos „Alma littera“ Paauglių ir jaunimo literatūros konkurse, o šiuo metu dalyvauja Metų knygos rinkimuose, paauglių kategorijoje.

Rašytoja sako, kad kuria siaubo literatūrą be siaubo elementų (kraujo ir kitų baisių vaizdų), nes didžiausias šių dienų siaubas yra tai, kad mes nieko neveikiame, tik sėdime kambaryje, bijodami tapti pažeidžiami. „Paauglys, pasikalbėjęs su draugu per „Skype“, sąmoningai renkasi su juo nebesusitikti. Tai yra didžiausia ateities grėsmė“, – sako rašytoja, skatinanti kasdien apkabinti draugą. 
Interviu su R. Una žiūrėkite  naujausioje laidoje „Knygos per „Penki TV“. Joje taip pat sužinosite, kaip spalvinimo knygos suaugusiesiems padeda kovoti su stresu, o kartu su Antano Rimvydo Čaplinsko knyga „Vilniaus istorija: legendos ir tikrovė“ iš naujo atrasite Vilnių. Norintys išrinkti nuotaikingą knygą vaikams bus supažindinti su neseniai knygynuose pasirodžiusia R. Dahlio knyga „Kvankos“:http://www.penki.lt/lt/Knygos-per-Penki-TV-interviu-su-Rebeka-Una-ir-spalvinimo-knygos-suaugusiesiems.video?id=265645


Komentarai

Populiarūs įrašai