Laidoje „Knygos per „Penki TV“ – D. Opolskaitės „atviro nervo“ romanas


Šalis be vaikų namų – ne utopija. Tuo tiki mokytoja Daina Opolskaitė, parašiusi knygą „Eksperimentas gyventi“. Deja, Lietuva nėra ta šalis, o Dainos knygoje, skirtoje paaugliams, vaizduojama nepagražinta vaikų namų realybė.

Ar išdrįsi perskaityti romaną, kuris nėra pramoginis skaitalas, o drasko širdį? „Tai atviro nervo kūrinys, kuris gali daugeliui nepatikti. Kai kas net nepajėgs jo skaityti dėl nežmoniško sunkumo, slegiančios nuotaikos, tačiau rašydama nesistengiau įtikti visiems“, – sako romano autorė.

Nors pati yra pedagogė, Daina sako, jog neprieštarautų pasakymui, kad jos romanas nepedagogiškas. Ji žavisi jaunais drąsiais žmonėmis, kurie elgiasi, kaip jiems šauna į galvą, kurie nebijo suklysti ir mokosi iš savo klaidų (arba ir nesimoko).

2014 m. knyga „Eksperimentas gyventi“ tapo „Alma littera“ skelbto Lietuvos paauglių ir jaunimo literatūros konkurso laimėtoja, o šiuo metu dalyvauja Metų knygos rinkimuose.

Interviu su Daina Opolskaite žiūrėkite naujausioje laidoje „Knygos per „Penki TV“.

Laidoje taip pat prisiminsime akciją „Knygų Kalėdos“, kurios metu Lietuvos bibliotekoms pavyko surinkti apie 50 tūkst. knygų. Kartu su knyga „Vilniaus iliuzionai“ laidos kūrėjai kvies atrasti kitokį Vilnių – per miesto kino teatrų istoriją. Rašytoja Virgina Šukytė pristatys savo knygą vaikams „Stebuklų pripoškėjęs pasaulis“, kurioje naujai atgimsta senovės lietuvių dievų istorijos. Na, o laidos pabaigoje, kaip visuomet, – geriausių knygų penketukas: http://www.penki.lt/lt/Knygos-per-Penki-TV-interviu-su-Daina-Opolskaite-ir-pasivaiksciojimas-Vilniaus-kino-teatru-keliais.video?id=265863




Komentarai

Populiarūs įrašai