Reklaminiuose stenduose autobusų stotelėse šiauliečių laukia įdomūs skaitiniai

Šiaulių miesto viešojo transporto stotelėse uždaruose reklaminiuose paviljonuose autobusų laukiantieji turi galimybę nenuobodžiauti, o susipažinti ir perskaityti mokinių kurtas sakmes, skirtas Šiauliams. Ši socialinė iniciatyva-akcija „Kuriame istoriją Šiauliams", skirta Šiaulių miesto gimtadieniui.

2015 m. Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka vykdo Šiaulių miesto savivaldybės ir Lietuvos kultūros tarybos dalinai finansuotą projektą „Tradicijos ir modernumas: interaktyviai kuriame istoriją Šiauliams“. Projekto metu nuo gegužės mėn. jaunieji šiauliečiai iš Sutrikusios klausos ugdymo centro, Šiaulių sanatorinės mokyklos, Salduvės progimnazijos, Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos, Juventos progimnazijos, Ragainės progimnazijos, padedami Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto Literatūros katedros dėstytojos prof. Dž. Maskuliūnienės bei savo mokytojų kūrė pasakas, sakmes, legendas apie kurį nors žinomą Šiauliuose objektą: skulptūrą, ežerą, laikrodį, teatrą ir kitus lankomus objektus. Sukurta 41 sakmė. Kad sukurtos istorijos ir legendos pasiektų miestiečius, bendradarbiaujant su UAB „JCDecaux Lietuva“, 14 mažųjų šiauliečių sukurtų kūrybinių darbų atspausdinta ir reklamuojami Šiaulių miesto maršrutinių autobusų stotelėse uždaruose reklaminiuose paviljonuose. Sukurtų sakmių maketus spausdinimui paruošė bibliotekos darbuotojas Tomas Januškevičius.

Reklamos viešojo transporto stotelėse - tai puiki ne tik projekto reklama, bet ir jaunųjų autorių, mokytojų, mokyklų reklama, kuri beje pasaulyje pripažinta kaip vienas populiariausių viešinimo būdų, puiki erdvė ne tik projekto dalyvių kūrybinei saviraiškai, bet ir pačių autorių savivertės pajautimui.

Maloniai kviečiame susipažinti su mokinių kurtomis sakmėmis, kurios iki rugsėjo 22 dienos yra patalpintos viešojo transporto stotelėse reklaminiuose paviljonuose.

Informaciją parengė

Kristina Mikliuvienė, Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos specialistė projektinei veiklai

Komentarai

Populiarūs įrašai