Tvarios kolekcijos: apie šiuolaikinius fondų valdymo sprendimus akademinėms bibliotekoms

Amerikiečių konsultantų, ilgą laiką dirbusių su akademinėmis bibliotekomis, komanda sukūrė labai naudingą tinklaraštį SCS: Sustainable Collection Services (Tvarių fondų paslaugos). Jame autoriai dalijasi savo patirtimi ir žiniomis apie fondų valdymo sprendimus. Tinklaraščio ir tvarių fondų konsultavimo paslaugų idėja kilo pastebėjus, kad akademinės bibliotekos susiduria su fondų valdymo problemomis:

"Problema atsirado dar 2007 metais. Vienoje bibliotekoje po kitos jie stebėjo lentynas, kurios buvo perpildytos knygų, ... dažniausiai nenaudojamų. Paprasta tiesa buvo ta, kad bibliotekos skyrė nepakankamą dėmesį knygų nurašymui. Bibliotekos atlikdavo nurašymą, tačiau į šią veiklą niekada neįdėdavo tinkamų pastangų."

Taigi, kaip galima spėti tinklaraštyje autoriai ne tik pateikia informacijos apie savo konsultavimo paslaugas, bet dalijasi savo ir kitų profesionalų patirtimi, kokius sprendimus galima taikyti siekiant užtikrinti efektyvų fondų valdymą ir jų naudojimą.

Mano galva, naudingiausia tinklaraščio teminė skiltis - Žinių bazė (Knowledge base). Joje pateikiami straipsnių, atvejų aprašymų, ataskaitų ir kitų naudingų išteklių sąrašai labai aktualiomis temomis. Tinklaraštyje galima rasti nuorodų į tekstus apie fondų nurašymą, šiuo metu itin populiarų kolektyvinio fondų valdymo sprendimus, skaitmeninį saugojimą, bibliotekos erdvių planavimą ir kt.

Kviečiu pasiskaityti!

Komentarai

Populiarūs įrašai