Kauno gyventojams pristatytas modernus Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos padalinys

Š. m. spalio 20 d. duris atvėrė Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šilainių padalinys. Visiškai naujas, lofto tipo (500 kv. m.) bibliotekos padalinys, įsikūręs Baltų pr. 81 (II a.) – moderni kultūros ir švietimo erdvė Kauno mieste.

Nuo pat ryto bibliotekoje „apsigyveno“ šventinis šurmulys, kurį papildyti buvo kviečiami visi miestiečiai bei svečiai. Sveikinimo žodį tarė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Šilainių bendruomenės atstovai. Muzikinius kūrinius atliko Kauno 1-os muzikos mokyklos ir Kauno „Vyturio“ katalikiškos vidurinės mokyklos jaunieji muzikantai, vadovaujami mokytojos Redos Labanauskienės.

Vaikų erdvėje vyko inovatyvaus lavinamojo žaidimo „Muzikos sala“ pristatymas. Užsiėmimus vedė Kauno 1-os muzikos mokyklos mokytojos Jovita Vaičiulienė ir Reda Labanauskienė. Mėgstantys rašyti vyresnės ir jaunesnės kartos atstovai buvo kviečiami dalyvauti įtraukiančiame projekto „Vieno daikto istorijos“ pristatyme. Tai gali būti vienintelis daiktas, kurį mums paliko senelė arba senelis, tėvas arba mama. Atėjo laikas, kad šis daiktas būtų ištrauktas iš tamsios, dulkėtos spintos ar pastogės, o jo autorius pagerbtas. „Vieno daikto istorijos“ – tai pasakojimai apie mūsų šeimas.

Pranešimą „Išmaniųjų technologijų pritaikymas kasdieniame gyvenime“ skaitė Kauno technologijos universiteto studentai. Jo metu jauniesiems lankytojams buvo pristatytos sparčiai populiarėjančios išmaniųjų įrenginių aplikacijos bei žaidimai. Klausytojai buvo supažindinti su programinės įrangos subtilybėmis ir pranešėjų tam kuriamais sprendimais.

Į biblioteką buvo kviečiamos ir jaunos šeimos su vaikučiais, kadangi specialiai joms buvo paruoštas „Sveikos šeimos“ klubo veiklos pristatymas, kurį vedė psichologė Rasa Vaitkienė. Užsiėmimo metu buvo galima išgirsti praktinių patarimų, kaip gyventi sveikai bei diegti įgūdžius savo atžaloms.

Norintys aktyvesnio užsiėmimo visą dieną galėjo išmėginti save bei savo komandą žaidžiant „HobbyShop“ paruoštus žaidimus, skirtus lavinti greitą reakciją, plėsti geografines bei literatūrines žinias.

Naujoje erdvėje taip pat buvo atidaryta pirmoji padalinio paroda – fotografų Dariaus Žuko bei Gintarės Jarašienės fotografikos bei fotografijos darbai, įkvėpti apmąstymų apie gyvenimą, laiką, priežastį bei pasekmes... Filosofinio pobūdžio kūriniai nagrinėja gamtos ir simbolių sąsajas, jų reikšmę žmogui. Ši paroda veiks iki lapkričio 20 dienos.

Vakare, tęsiantis muzikinei programai, lankytojai galėjo klausytis VDU Muzikos akademijos S. Martinaitytės klasės studento Jurgio Jarašiaus bei VDU Muzikos akademijos R. Zubovo klasės studentės Justinos Gerulaitytės atliekamų kūrinių.

Visą dieną bibliotekos padalinyje veikė „Laimės šulinio“ loterija, kurios laimėtojų laukė prizai.

Parengė:

Vyresn. bibliotekininkė Inga Stasiūnaitė




Komentarai

Populiarūs įrašai