TOUCH - prisilietimas prie ateities bibliotekos

Šaltinis: Vancouver Sun
Vankuverio viešoji biblioteka (Kanada) šių metų spalio 4 d. planuoja neįprastą renginį. Tai fondoieškos renginys TOUCH, kurio tikslas - surinkti lėšas  bibliotekos projektui "Įkvėpimo laboratorija" (Inspiration Lab). Įkvėpimo laboratorija - nauja bibliotekos paslaugų ir erdvių koncepcija, orientuota į kūrybą bibliotekoje. Tokios paslaugos apima, pvz., savilaidos priemones, kurios padės autoriams patiems publikuoti knygas, garso ir vaizdo įrašų redagavimo įrangą, galimybes kurti, redaguot ir dalytis pasakojimais. Taigi ir vėl tenka girdėti apie bibliotekos, kaip kūrybinės erdvės, idėjas. Matyt, kūryba bibliotekoje - tai bibliotekos ateities plėtros duotybė. Kūryba, idėjos, bendravimas, dalijimasis - tai naujieji reikšminiai žodžiai, kuriais laboratoriją apibūdina ir bibliotekos vadovai.

Be to, įdomus ir pats būdas įgyvendinti projektą - fondoieškos renginys bibliotekoje, kurio metu dalyvių lauks įspūdingos instaliacijos, įkvėpimo laboratorijos būsimų paslaugų išbandymas ir net aukcionas. Renginys skirtas pakeisti dalyvių ir potencialių rėmėjų požiūrį į biblioteką.

Parengta pagal:

Vacouver public library launches Touch, a fundraiser to build library's new digital lab. Vancouver Sun [interaktyvus]. September 25, 2013 [žiūrėta 2013 m. rugsėjo 30 d.]. Prieiga per internetą: http://blogs.vancouversun.com/2013/09/25/vancouver-public-library-launches-touch-a-fundraiser-to-build-librarys-new-digital-lab/

Komentarai

Populiarūs įrašai