Planšetiniai kompiuteriai autizmu sergantiems vaikams

Šaltinis: TeachHub
Žurnale American Libraries Magazine pasirodė įdomus straipsnis-diskusija apie planšetinių kompiuterių ir ypač kai kurių juose įdiegtų taikomųjų programų naudą autizmu sergantiems vaikams. JAV viešosiose bibliotekose galima skolintis planšetinius kompiuterius, kuriuose dažnai įdiegtos ir įvairios taikomosios programos. Bibliotekininkai pastebėjo, kad kai kurie gamintojai kuria taikomąsias programas specialiai autizmu sergantiems vaikams. Autizmas - tai socialinės sąveikos, komunikacijos ir elgesio sutrikimas. Autizmu sergantiems vaikams sudėtinga bendrauti su kitais žmonėmis, įsijausti į kito būseną.

Bibliotekininkai pastebėjo, kad planšetinis kompiuteris gali būti saugi priemonė tokiems vaikams dalyvauti įvairiuose užsiėmimuose - pvz., piešti. Jie jaučiasi saugiau piešdami kompiuterine programa, negu išteplioję rankas dažuose.

Be to, yra specialių taikomųjų programų, kurie lavina tokių vaikų socialinius, kalbėjimo ir kitus įgūdžius. Tai padės tėveliams lavinti vaiką. Paskolinę planšetinį kompiuterį su reikiamomis programomis tėveliai ir jų vaikai gali išbandyti kompiuterines programas prieš pirkdami įrenginį, o neturtingoms šeimoms - biblioteka tampa vienintele galimybe pasinaudoti programėlėmis.

Kviečiame skaityti ir stebėti šią diskusiją. Tai dar vienas būdas, kaip biblioteka gali prisidėti prie socialinės integracijos, ypač turint omeny, kad autizmo sutrikimą turintys žmonės neretai nematomi arba ignoruojami visuomenėje.

Parengta pagal:

KLIPPER, Barbara. Apps and autism: tools to serve children with special needs. American Libraries Magazine [interaktyvus]. June 2013 [žiūrėta 2013 m. rugpjūčio 28 d.]. Prieiga per internetą: http://www.americanlibrariesmagazine.org/article/apps-and-autism

Lietaus vaikai [interaktyvus]. 2013 [žiūrėta 2013 m. rugpjūčio 28 d.]. Prieiga per internetą: http://lietausvaikai.lt/

Komentarai

  1. Manau piešimo programa patinka visiem vaikams - ir ne tik..:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau tai puiki gydymo priemonė gali būti, kai ji naudojama tinkamai ir su saiku :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai