BIBLIOTEKA KVIEČIA PADOVANOTI VILTIES KEPURĖLĘ MAŽIESIEMS KOVOTOJAMS

Onkologinės ligos – viena aktualiausių visuomenės sveikatos problemų mūsų šalyje ir visame pasaulyje. Vėžys – klastinga liga, kuri nesirenka ir gali įsibrauti į bet kurią šeimą. Liūdniausia yra tai, kad ši liga neaplenkia ir pačių mažiausių Lietuvos piliečių. Statistika rodo, kad Lietuvoje kiekvienais metais užregistruojama ne vienas šimtas naujų vaikų onkologinių ligų atvejų ir tai yra antroji pagal dažnumą vaikų mirčių priežastis.

Siekiant su sunkia liga kovojantiems vaikams parodyti, jog pavasaris gali būti spalvotas, geras, dosnus, ir užjaučiantis, jau ketvirtą pavasarį Lietuvoje startuoja socialinė gerumo akcija „Spalvotas pavasaris“.

Panevėžio m. savivaldybės viešoji biblioteka kaip ir kasmet prisideda prie šios kilnios misijos ir kviečia visus ir visas megzti, nerti, siūti spalvingas ir jaukias kepuraites, skareles ar šalikėlius mažiesiems ligoniukams drauge!

Kepuraitės turėtų būti iš natūralaus pluošto (medvilnė, linas, švelni vilna), tinkančios nuo 3 mėn. iki 18 m. vaikams, mergaitėms ir berniukams. Akcijos organizatoriai šiemet ypatingai laukia ramesnių, neryškių spalvų (tiek mergaitėms, tiek vaikinams) kepuryčių paaugliams. Būtų miela, jei prie kepurytės prisegtumėte draugišką palinkėjimą vaikučiui ar jo šeimai.

Jei nemokate megzti, galite prisidėti prie akcijos, nupirkdami ir paaukodami siūlų, o akcijos organizatorės suras mezgėją, kuri numegs kepurytę.

Dovanodami kepuraites, išreikškime solidarumą vaikams ir jų mamoms, papuoškime ir sušildykime mažuosius kovotojus, kurių vaikystę sukaustė pikta liga, o jų šeimas apgaubkime dėmesiu, leiskime pajusti, kad kovoje ir kelyje į Viltį – jie ne vieni.

Darbelius iki balandžio 5 d. galite atnešti į artimiausią biblioteką: Viešoji biblioteka (Kniaudiškių g. 34), Vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“ (Kniaudiškių g. 38), biblioteka „Žiburėlis“ (Parko g. 49), Šiaurinė biblioteka (Pušaloto g. 55), biblioteka „Šaltinėlis“ (Vasario 16-osios g. 10), Parko biblioteka (Parko g. 37), Smėlynės biblioteka (Smėlynės g. 49), biblioteka „Židinys“ (Nemuno g. 76).

Daugiau informacijos telefonu 42 03 79. Nebūkime abejingi, pradžiuginkime ir sušildykime savo gerumo spinduliais tuos, kuriems to labiausiai reikia.

 AČIŪ UŽ JŪSŲ GERUMĄ!

Indrė Lašinytė,
Panevėžio m. savivaldybės viešosios bibliotekos vyresn. metodininkė projektų valdymui ir ryšiams su visuomene

Komentarai

Populiarūs įrašai