Visas knygų pasaulis laidoje „Knygos per „Penki TV“

Nauji susitikimai su jau žinomais ir tik pradedančiais rašytojais, knygų naujienos, ryškiausios akimirkos iš literatūrinių renginių bei mugių, dar daugiau naujų rubrikų, puslapių šiurenimo bei literatūrinių atradimų – visas knygų pasaulis atsivers prieš Jus savaitinėje laidoje „Knygos per „Penki TV“.
Kiekvieną savaitę – 6 nauji dalykai apie knygas
Likus mažiau nei mėnesiui iki svarbiausios literatūrinės šventės – Vilniaus knygų mugės – į eterį grįžta atsinaujinusi laida apie knygų pasaulį „Knygos per „Penki TV“ (ankstesnis pavadinimas – „Knygų apžvalga“).
Naujame sezone laidos kūrybinė grupė savo žiūrovams pristato net 6 naujas rubrikas, kuriose knygų bičiulių laukia ne tik Lietuvos, bet ir užsienio naujienos, interviu su rašytojais, reportažai iš literatūrinių renginių, žinomų žmonių pasvarstymai apie skaitymą bei neseniai perskaitytas knygas ir netgi rekomendacijos, ką verta skaityti.
Kaip teigia laidos vedėja Aina Kirdulienė, naujame laidos sezone kūrybinė grupė stengsis parodyti margą ir įvairiaspalvį knygų pasaulį.
„Palyginti su pirmuoju sezonu, laida tapo daug solidesnė: naujos ir atsinaujinusios rubrikos, patrauklus dizainas ir nuoširdus siekis skatinti domėjimąsi knygomis bei puoselėti skaitymo kultūrą. Mūsų tikslas – kiekvieną savaitę pristatyti svarbiausius literatūrinius įvykius, kad žiūrovai būtų naujausių literatūrinio pasaulio įvykių sūkuryje“, – sako A. Kirdulienė.
Pirmoje laidoje – pažintis su Vilniaus interjerais
Pirmoje laidoje, kuri jau pasirodė TV ekranuose ir internete, žiūrovai kviečiami išsamiau susipažinti su intriguojančiomis artėjančios knygų mugės detalėmis, išvysti siužetą iš garsaus kosmonauto Aleksejaus Jelisejevo knygos pristatymo, pasiklausyti rašytojo ir režisieriaus Vytauto V. Landsbergio įžvalgų literatūros temomis. Tačiau pagrindinis pirmosios laidos „Knygos per „Penki TV“ akcentas – pažintis su Vilniaus interjerais, o tiksliau, įspūdingu beveik 400 puslapių leidiniu „Privatus Vilnius. Interjerai“ bei jos sudarytoju Eugenijumi Skerstonu.
„Interviu knygos autorius papasakos, kuo šis leidinys reikšmingas ir patrauklus, kaip kilo knygos idėja, kokių nuotykių teko patirti beldžiantis į vilniečių namų duris ir kokių įdomybių pavyko išvysti joms prasivėrus. Verta ne tik pasiklausyti šio įdomaus pokalbio, bet ir pavartyti, o gal ir įsigyti šį patrauklų veikalą artėjančioje knygų mugėje“, – sako laidos „Knygos per „Penki TV“ vedėja.

Laidos laukite kiekvieną antradienį. Ji matoma kanalo „Penki TV“ eteryje, tinklalapiuose www.penki.lt ir www.penki.tv bei „Penki TV“ kanale „YouTube“ bei paskyroje „Facebook“.

Komentarai

Populiarūs įrašai