Ketvirtasis EIFL-PLIP inovatyvių pasaugų apdovanojimo konkursas

EIFL viešųjų bibliotekų inovacijų programa (EIFL-PLIP) praėjusių metų pabaigoje paskelbė konkursą ketvirtajam inovacijų apdovanojimui viešosioms bibliotekoms – už paslaugas, prisidedančias prie atviros vyriausybės (valdžios) principų įgyvendinimo.

Pastaraisiais metais įvairių šalių vyriausybės viešąsias paslaugas teikia elektroninėmis priemonėmis, kartu stengdamosis užtikrinti didesnį savo veiklos matomumą ir prieinamumą, įtraukti piliečius į sprendimų svarstymo ir priėmimo procesą.

Jei ketinate pretenduoti į šį apdovanojimą iki 2013 m. kovo 3 d. užpildykite elektroninę paraiškos formą (iki 1200 žodžių) ir pateikite ją, užsiregistravę elektroninėje paraiškų pateikimo sistemoje http://www.eifl.net/esms/ . Galima pateikti paraišką anglų, rusų, prancūzų ar ispanų kalbomis, taip pat ir video formatu, atsispindint visas paraiškos formoje numatytas sritis – trumpai apibūdinta biblioteka, paaiškintas apdovanojimui pristatomos paslaugos įvedimo kontekstas ir pati paslauga bei konkretūs rezultatai ,pavyzdžiui, vartotojų statistika, apklausų rezultatai, poveikis gyvenimo kokybei.

Laimėtojai gaus piniginę premiją (iki 1500 JAV dolerių) ir galimybę pristatyti savo naujoviškas paslaugas tarptautinėje konferencijoje ar kitame panašaus pobūdžio renginyje. EIFL-PLIP programa prisidės prie bibliotekos veiklos žinomumo tarptautinėje profesinėje bendruomenėje.

Daugiau apie apdovanojimo sąlygas ir paraiškų pateikimo instrukcijas rasite EIFL-PLIP svetainėje (puslapio dešinėje - pasirinkite jums tinkamą kalbą: anglų, prancūzų, ispanų ir rusų).

Šešioms viešosioms bibliotekoms, nugalėjusioms ankstesniuose konkursuose, apdovanojimai įteikti 2012 m. spalio 3 d. Vašingtone vykusioje konferencijoje „Vietos alternatyvos globaliam augimui: iš naujo atrastos bibliotekos“. Artimiausiu metu bus paskelbti apdovanojimo socialinės integracijos srityje laimėtojai.

Inovatyvių paslaugų, prisidedančių prie bendruomenės ekonominio gerbūvio, konkursą laimėjo:

Afrikos regione Kawempe Jaunimo centras (Uganda) - už IRT gebėjimų ugdymo ir finansinio raštingumo švietimo paslaugas socialiai pažeidžiamiems vaikams. Skaitykite aprašymą anglų kalba.

Azijos regione Agyauli bendruomenės biblioteka ir išteklių centras (Nepalas)už IRT gebėjimų mokymus ūkininkams. Skaitykite aprašymą anglų kalba.

Europos regioneBelgrado miesto biblioteka (Serbija) už interaktyvią interneto svetainę skirtą jaunimo, šeimų ir pagyvenusių žmonių finansinio raštingumo ugdymui. Skaitykite aprašymą anglų kalba.

Lotynų Amerikos regioneEl Bollenaro viešoji biblioteka Nr. 56 (Čilė)už bibliotekos IRT taikymo ir gebėjimų ugdymo paslaugas, padedančias moterims gaminti ir parduoti savo rankdarbius. Skaitykite aprašymą anglų kalba.

Paslaugų, prisidedančių prie bendruomenės sveikatos, konkursą laimėjo:

Afrikos regione - Hoima viešoji biblioteka (Uganda)už IRT panaudojimą bendruomenės sveikatai gerinti. Skaitykite aprašymą anglų kalba.

Europos regione - Iasi Gh. Asachi apsrities biblioteka (Rumunija) - už paslaugą “Pirmosios pagalbos priemonės”. Skaitykite aprašymą anglų kalba.

--------------- Informacijos šaltinis: http://www.eifl.net/eifl-plip-innovation-awards

Komentarai

Populiarūs įrašai