Kviečiame savanorius dalyvauti organizuojant bibliotekų ateities scenarijų tyrimą

              Domitės strategine vadyba? Norėtumėte pamatyti, kaip teorijos veikia praktikoje? Traukia įdomios užduotys ir norėtumėte išbandyti darbą profesionalų komandoje? Turite puikią progą įgyti neįkainojamos patirties. Projekto LiBiTOP mokslininkų komanda kviečia savanorius dalyvauti organizuojant Lietuvos valstybinės reikšmės ir apskričių viešųjų bibliotekų ateities plėtros scenarijų tyrimą.
 
2012 m. gruodžio–2013 m. gegužės mėnesiais projekto LiBiTOP komanda vykdys unikalų ekspertimentą – Lietuvos valstybinės reikšmės ir apskričių viešųjų bibliotekų ateities plėtros scenarijų tyrimą. Tyrimas – tai 8 seminarų ciklas, kuriame Lietuvos bibliotekininkai, mokslininkai, verslininkai, valstybės tarnautojai, visuomeninių organizacijų atstovai kartu svarstys, kaip pasikeis valstybinės reikšmės ir apskričių viešųjų bibliotekų aplinka iki 2023 metų. Planuojama, kad prie scenarijų sukūrimo prisidės daugiau kaip 100 dalyvių. Bendrą darbą grupėje koordinuos profesionalūs moderatoriai.
Tyrime taikomas scenarijų planavimo metodas, leidžia giliau suprasti, kaip gali pasikeisti aplinka, kurioje gyvuoja organizacija. Tai daroma kuriant alternatyvius organizacijos aplinkos ateities raidos scenarijus, arba savotiškus ateities pasakojimus. Verslo ir viešojo sektoriaus organizacijose scenarijai naudojami tam, kad patikrintų esamų strategijų tinkamumą esant tam tikroms ateities sąlygoms ir sukurtų naujas strategijas.

Savanoriai turės išskirtinę galimybę:
  •          Susipažinti su Lietuvoje beveik netaikytu strateginio valdymo metodu – scenarijų planavimu. Dalyvaudami mokymuose ir rengiantis tyrimui savanoriai perpras tyrimo metodinius sprendimus ir eigą.
  •          Praktikoje išbandyti, kaip kuriami ateities scenarijai. Savanoriai tiesiogiai dalyvaus scenarijų kūrimo seminaruose ir turės galimybę stebėti dalyvių darbą.
  •          Tapti LiBiTOP tyrėjų komandos nariais. Savanoriai dirbs su tarptautinį pripažinimą pelniusiais mokslininkais ir profesionaliais moderatoriais-tyrėjais.
  •          Savanorių įgyta patirtis ir dalyvavimas tyrėjų komandos darbe bus įtvirtinti pažymėjime, kurį pasirašys projekto LiBiTOP ir tyrėjų grupės vadovės.
Scenarijų kūrimo tyrime savanoriai atliks tokius darbus:
  •          Dalyvaus parengiamuosiuose mokymuose kartu su moderatoriais (Vilniuje, lapkričio mėn., savaitgaliais).
  •         Dalyvaus scenarijų kūrimo seminaruose (Vilniuje, seminarai vyks gruodžio-gegužės mėn., vieną kartą per mėnesį):
o   Padės moderatoriams kuruoti scenarijų kūrimo grupių darbą, fiksuoti rezultatus.
o   Bendraus su dalyviais: padės skirstyti dalyvius į darbo grupes, atlikti grupinius užduotis, atsakys į klausimus apie renginius.
o   Parengs dalyvių grupės darbo vietą.

Reikalavimai savanoriams:
  •         Kūrybiškumas ir greita orientacija.
  •         Komunikabilumas.
  •        Pareigingumas ir atsakomybės jausmas už bendrą komandos rezultatą.
  •       Dalyvavimas ne mažiau, kaip keturiuose seminaruose.
  •       Dalyvavimas parengiamuosiuose mokymuose (preliminariai – lapkričio mėn. pirmoje pusėje; mokymai vyks savaitgaliais).
Susidomėjusiems savanoryste tyrime kreiptis į dr. Zinaidą Manžuch, zinaida.manzuch@gmail.com, tel. +370 671 00 000.

Komentarai

Populiarūs įrašai