Laida „Knygų apžvalga“ – Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti

Šios savaitės laida „Knygų apžvalga“ ypatinga – ji skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai. Taigi, laidoje kalbėsime apie vaikiškas knygas, tiek spausdintines, tiek elektronines, apie skaitymo poreikį, apžvelgsime svarbiausias literatūrinio pasaulio naujienas.

Kviečiame žiūrėti reportažą iš Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos globojamo renginio „Visa Lietuva skaito vaikams“ bei prisiminti gražiausias praėjusio „Poezijos pavasario 2012“ akimirkas. „Knygų apžvalgos“ kūrybinė komanda taip pat kviečia aplankyti Pavelo Tatarnikovo vaikiškų iliustracijų parodą ir sužinoti, kas šiais metais tapo premijos „Orange Prize“ nugalėtoja.

Laidoje Jūsų dar laukia populiariausių 2011 metų vaikiškų knygų penketukas bei galimybė laimėti geriausią 2011 m. knygą paaugliams Gendručio Morkūno „Iš nuomšiko gyvenimo“.

Laidos rengėjai taip pat kviečia pasiklausyti pokalbio su gražiausios 2010 metų vaikams skirtos knygos („Žvaigždėtas Arkliukas ir Meškiukas Panda“) autore Rasa Joni. Knyga buvo išleista ne tik popieriniu, bet ir elektroniniu formatu, taigi pasidomėjome, ką apie naujas skaitymo formas mano pati kūrėja ir ar interaktyvi knyga gali paskatinti vaikus skaityti.


Norėtųsi pasiteirauti ir Jūsų, gerbiami šio tinklaraščio skaitytojai: ar Jums patiems priimtina elektroninės knygos idėja vaikams? Kokius privalumus ir pavojus čia pastebite?

Komentarai

Populiarūs įrašai