Geriausio tinklaraščio rinkimai!


JAV leidykla, kuri specializuojasi enciklopedijų ir žinynų leidime, SALEM PRESS jau trečius metus organizuoja geriausių bibliotekinių tinklaraščių rinkimus - The 2012 Library Blog Awards.
Nominantai atrinkti peržiūrėjus 1300 bibliotekinių tinklaraščių, tad panašu, kad buvo atliktas didelis darbas.
Kadangi kandidatų buvo nemažai, atrinktieji buvo suskirstyti į kelias kategorijas: institucinius ir nepriklausomus tinklaraščius. Pastaruosius kuria bibliotekininkai ir kiti informacijos specialistai, o instituciniai skiriami konkrečios bibliotekos paslaugų, veiklos vieišinimui, vartotojų pritraukimui ir pan. Kiekvienoje kategorijoje išskiriamos dar kelios subkategorijos, susietos su tinklaraščio pakraipa (akademinis, mokyklinis, specialusis ir kt.). Taigi, galima rinktis iš itin skirtingų tinklaraščių.
Šie apdovanojimai ne tik puiki proga pareikšti savo nuomonę, kurie tinklaraščiai verti nugalėtojo vardo, bet ir galimybė pasidomėti, kuo gyvena kitų šalių bibliotekos, bibliotekininkai ir informacijos specialistai, sekti naujienas, susirasti partnerių. Jei nominantų sąrašas per trumpas smalsumui patenkinti, SALEM PRESS siūlo įrankį, kurio pagalba galima ieškoti bibliotekinių tinklaraščių pagal įvairius kriterijus (tematiką, auditoriją ir pan.) - The Library Blog Center.

Rinkti geriausius tinklaraščius gali visi norintys. Skaitykite ir balsuokite iki birželio 17 dienos.
Balsuokite čia!




Komentarai

Populiarūs įrašai