Paskelbtas tarptautinės organizacijos apdovanojimo viešosioms bibliotekoms konkursas

EIFL viešųjų bibliotekų inovacijų programa (EIFL-PLIP) paskelbė konkursą pirmajam iš keturių planuojamų inovacijų apdovanojimui – už paslaugas, prisidedančias prie bendruomenių ekonominės gerovės.

Ketinančios pretenduoti į šį apdovanojimą bibliotekos iki 2012 m. gegužės 31 d. turėtų pateikti paraišką viena iš 4 kalbų – anglų, rusų, prancūzų ir ispanų. Aktyvesniam dalyvavimui paskatinti bus sudaryta galimybė bibliotekoms vaizdo įraše papasakoti savo istoriją gimtąja kalba. Tačiau pateiktas vaizdo įrašas turi būti subtitruotas anglų kalba.

Dalyvauti konkurse gali tik besivystančių ir pereinamojo laikotarpio ekonomikos šalių viešosios ar bendruomenių bibliotekos.

Laimėtojams bus skirtas piniginis apdovanojimas iki 1500 JAV dolerių ir sudaryta galimybė pristatyti inovatyvias paslaugas tarptautinėje konferencijoje ar panašaus pobūdžio renginyje. Be to EIFL-PLIP prisidės plačiai populiarindama apdovanojimui pristatytas bibliotekų paslaugas.

Daugiau apie apdovanojimo sąlygas skaitykite EIFL-PLIP svetainėje: > angliškai > prancūziškai > ispaniškai > rusiškai.

Per artimiausius metus EIFL-PLIP kvies bibliotekas teikti paraiškas dar trims apdovanojimams už inovatyvias paslaugas – gerinančioms bendruomenės sveikatą, skatinančioms socialinę įtrauktį ir atvirą (prieinamą) valdžią.

---------------

Nevyriausybinė pelno nesiekianti organizacija EIFL „Elektroninė informacija bibliotekoms“ padeda besivystančių ir pereinamojo laikotarpio šalių bibliotekoms įsigyti prieigą prie elektroninių mokslo ir kitų infromacijos išteklių, veda derybas dėl įvairių duomenų bazių licencijavimo, teikia visokeriopą paramą tinkle dalyvaujančių šalių konsorciumams. 1999 metais įkurta organizacija šiandien dirba su 60 Azijos, Afrikos, Europos ir Lotynų Amerikos šalių. EIFL-PLIP programa, pradėta vykdyti 2010 metais, skirta vietinėms viešosioms bibliotekoms, kurios inovatyviai prisitaikydamos prie bendruomenių poreikių gali prisidėti prie savo valstybių vystymosi siekių.

Ši programa 2010 metais finansavo Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos projektą “Žaisdami mokomės“ (čia žiūrėkite filmuką apie žaidimą), o 2011 m. lapkričio 18 d. Rock&Roll tinklaraštyje (čia) buvo rašyta apie konkurse finansavimą laimėjusius inovatyvių paslaugų kūrimo projektus, kuriuos parengė Pasvalio rajono savivaldybės M. Katiliškio viešoji biblioteka ir Kauno apskrities viešoji biblioteka. Šiuos projektus bibliotekos įgyvendina 2012 metais.

Informacija apie konkursą parengta iš šio skelbimo: Economic wellbeing: EIFL-PLIP innovation award (interaktyvus). EIFL-PLIP. Prieiga per internetą: http://www.eifl.net/eifl-plip-innovation-award/award-1-economic-wellbeing (Žiūrėta 2012 m. balandžio 10 d.).

Komentarai

Populiarūs įrašai