Nacionalinės bibliotekų savaitės renginių anonsas – laidoje „Knygų apžvalga“


Jau kitą savaitę prasideda ilgai laukta Nacionalinė bibliotekų savaitė, kurios metu daugybėje Lietuvos bibliotekų vyks gausybė įdomių renginių. Šios savaitės laidoje „Knygų apžvalga“ žiūrėkite, ką skaitytojams paruošė Vilniaus, Radviliškio, Šilutės bei Ventos miestų bibliotekos. Laidoje Jūsų lauks ir Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos gen. direktoriaus prof. dr. Renaldo Gudausko sveikinimo žodis.
Visam pasauliui minint garsiausio kruizinio laivo „Titanikas“ katastrofos šimtmetį, siūlome pasižiūrėti interviu su knygos „Titaniko“ lietuviai“ autorėmis Gerda Butkuviene ir Vaida Lowell.
Taip pat laidoje Jūsų laukia reportažas apie pirmą spausdintą lietuvišką knygą – Martyno Mažvydo „Katekizmą“, kuri buvo eksponuojama Vilniaus universiteto bibliotekoje, bei iš arčiau susipažinti su UNESCO programą „Pasaulio atmintis“, kuri šiemet švenčia savo 20-metį.
Kaip visada, Jūsų laukia ir konkursas knygai laimėti bei populiariausių knygų penketukas.
Linkime malonių akimirkų su mūsų laida ir kviečiame bibliotekas bendradarbiauti pristatant laidoje „Knygų apžvalga“ Nacionalinės bibliotekų savaitės renginius.
Jūsų laiškų lauksime adresu knygos@penki.tv arba tel. (8 5) 266 4522.

Komentarai

Populiarūs įrašai