Prasidėjo e.Įgūdžių savaitė 2012!

Lietuvos apskričių ir savivaldybių viešosios bibliotekos dalyvauja e. Įgūdžių savaitės 2012 ir tuo pačiu metu vykstančios Interneto savaitės 2012 iniciatyvose. Žiūrėkite į renginių kalendorių: http://e-igudziai.lt/renginiu-kalendorius/ Jei dar neužregistravote savo renginių, planuojamų kovo-gegužės mėnesiai - suskubkite. Tai jau padarė Skuodo, Kelmės savivaldybių, Klaipėdos, Kauno ir Šiaulių apskričių viešosios bibliotekos. Dar daugiau kaip 40 bibliotekų planuoja dalyvauti tiesioginėje e. pamokos transliacijoje - trečiadienį, kovo 28 dieną.

e. Įgūdžių savaitės” tikslas – atskleisti, kokie svarbūs ir naudingi e.įgūdžiai yra šiuolaikinėje darbo rinkoje ir kasdieniame gyvenime, informuoti apie švietimą, mokymus, darbo vietas ir IT sektoriaus galimybes. Ši savaitė vyksta 2012 m. kovo 26-30 dienomis daugiau nei trisdešimtyje Europos šalių, o įvairūs skaitmeninį raštingumą skatinantys renginiai vyks vasario – gegužės mėnesiais.

Jau kelerius metus visoje Europoje rengiamos Interneto savaitės tikslas paraginti visuomenę naudotis internetu ir elektroninėje erdvėje teikiamomis paslaugomis, informacija, kultūros paveldo šaltiniais, bendrauti. Europos ir kitų šalių bibliotekos, nevyriausybinės organizacijos, švietimo įstaigos bei kitos institucijos ir 2012-siais visus - dar niekada nesinaudojančius internetu ar seniai besinaudojusius ir „užkietėjusius“ internautus - kviečia prisijungti čia.

2011 metais tai padarė daugiau nei 112 000 gyventojų visoje Europoje. Šiais metais rezultatą tikimasi pralenkti ir sulaukti 200 000 iniciatyvos dalyvių ir rėmėjų.

Skaitmeninis raštingumas yra svarbi mūsų laikų raštingumo dalis, be įgūdžių pasiekti internete esančią informaciją, suvaldyti įvairias medijas, negalime tikėtis pilaverčio dalyvavimo realiame (ne e.) politiniame, ekonominiame ir visuomenės gyvenime. Skaitmeninius įgūdžius įgyti gyventojams Lietuvoje gali padėti kvalifikuoti viešųjų bibliotekų specialistai. Per paskutinius ketverius metus jose mokėsi daugiau kaip 61 000 žmonių!

Šaltiniai:

e. Įgūdžių savaitė 2012. Prieiga per internetą: http://e-igudziai.lt

Interneto savaitė 2012. Prieiga per internetą: http://www.langasiateiti.lt/index.php/lt/newsarch/294-gow

Komentarai

Populiarūs įrašai