Pradėjo veikti UNESCO pasaulinis atviros prieigos portalas

Pradėjo veikti UNESCO pasaulinis atviros prieigos portalas (GOAP - Global Open Access Portal), skirtas pateikti informaciją apie atviros prieigos prie mokslinės informacijos prieigą įvairiose pasaulio šalyse. Portale pateikiami daugiau kaip 148 šalių atviros prieigos situacijos apžvalgos ir nuorodos į daugiau kaip 2000 atviros prieigos iniciatyvą.

Anot portalo kūrėjų, - tai žinių portalas, kuris naudingas priimant strateginius sprendimus atviros prieigos srityje. Šis portalas neketina virsti tik nuorodų į atviros prieigos projektus taupykla, bet siekia patogiai sugrupuoti ir pateikti informaciją politikams, atviros prieigos gynėjams, iniciatyvų vadovams ir kt. Portale galima rasti informacijos apie svarbiausias organizacijas, veikiančias atviros prieigos srityje, pagrindines atviros prieigos veiklos sritis, svarbias publikacijas iš viso pasaulio, atviros prieigos barjerų ir sėkmės veiksnių atskirose šalyse įvertinimus.

Bibliotekos - aktyvios veikėjos užtikrinant atvirą prieigą, todėl šis šaltinis itin naudingas bibliotekų, ypač mokslinių ir akademinių, vadovams.

Kviečiame naudotis!

Komentarai

Populiarūs įrašai