Bibliotekoms apie autorių teises

Šaltinis: IFLA, http://www.ifla.org/en/copyright-tlib
IFLA sukūrė interneto svetainę, skirtą vienai iš svarbių organizacijos darbo krypčių - deryboms dėl autorių turtinių teisių išimčių. Autorių turtinių teisių išimtys leidžia bibliotekoms užtikrinti prieigą prie tokių teisių saugomų leidinių mokslo ir studijų, asmeninio tobulėjimo tikslais. Nuo šių apribojimų formulavimo priklauso, kokius veiksmus bibliotekos gali atlikti be autoriaus leidimo ir nemokėdamos autorinio atlyginimo. Šiuo metu dėl tokių apribojimų IFLA dirba kartu su PINO (Pasauline intelektinės nuosavybės organizacija) ir jau parengė pasiūlymus.

Naujoje svetainėje galima sužinoti apie IFLA veiklą autorių teisių srityje, autorių teisių turtinių apribojimų situaciją pasaulyje, perskaityti IFLA pasiūlymą dėl autorių teisių turtinių apribojimų. Svetainėje bibliotekininkai kviečiami prisijungti prie IFLA veiklos, skleisti informaciją, papasakoti apie savo situaciją ir kt.

Manau, šis šaltinis labai naudingas bibliotekoms, kurios kasdien praktiškai susiduria su įvairiais autorių teisių saugomų leidinių valdymo aspektais. Kviečiame apsilankyti!

Parengta pagal:
New Webpages on Copyright Limitations and Exceptions [interaktyvus]. 9 November 2011 [žiūrėta 2011 m. lapkričio 17 d.]. Prieiga per internetą: http://www.ifla.org/en/news/new-webpages-on-copyright-limitations-and-exceptions

Komentarai

Populiarūs įrašai