R’n’R bibliotekininkas rekomenduoja ateinančią vasarą - (Ne)konferencija CYC4LIB


Dirbate bibliotekoje? Ketinate tapti bibliotekininku (-e)? O gal tiesiog jums patinka bibliotekos? Jei nors į vieną iš šių klausimų atsakėte “taip”, tuomet planuokite 2012 metų rugpjūty dalyvauti (ne)konferencijoje dviračiais po Baltijos šalis. Tai bus antrasis tokio pobūdžio renginys, dar vadinamas politiškai ir ekonomiškai nepriklausoma, tarptautine erdvine „smegenų centro“ (ang. k. think tank) (ne)konferencija, kurios organizatoriai kviečia diskutuoti apie aktualiausias bibliotekų problemas ir minant pedalus ieškoti sprendimų.

(Ne)konferencija dviračiais laužo bibliotekų sėslumo stereotipą ir remiasi tokiomis bibliotekininkystės vertybėmis kaip atvirumas, liberalumas, prieiga prie informacijos, mokymasis visą gyvenimą ir novatoriškumas, iš kitos pusės ši iniciatyva palaiko aplinkosaugos vertybes ir ekologiškos gyvensenos idėjas.

Pirmoje (ne)konferencijoje šią vasarą dalyvavo 14 šalių atstovai, kurie mynė dviračius maršrutu Kopenhaga-Berlynas. Pasižiūrėkite video filmą iš žygio: www.kirjastokaista.fi/cyc4lib/

Pagrindinių organizatorių kontaktai:
Jukka Pennanen: jukka[eta]cyclingforlibraries.org
Mace Ojala: mace[eta]cyclingforlibraries.org

Daugiau informacijos skelbiama (ne)konferencijos tinklalapyje www.cyclingforlibraries.org

Komentarai

Populiarūs įrašai