E.knygos tampa JAV bibliotekų kasdienybe

Library Journal apklausos rezultatai
JAV žurnalas Library Journal atliko apklausą, siekdamas sužinoti, kiek e.knygos prasiskverbė į šalių bibliotekų paslaugas. Paaiškėjo, kad net 82% viešųjų ir 95% akademinių bibliotekų siūlo skaitytojams prieigą prie e.knygų.

66% viešųjų bibliotekų apklausoje nurodė, kad e.knygų skolinimas labai padidėjo. Tikimasi, kad jų išduotis per artimiausius metus padidės tris kartus. Atitinkamai, viešosios bibliotekos skyrė daugiau lėšų e.knygoms įsigyti ir prognozuojama, kad per artimiausius penkis metus, 8%  viso biudžeto bus skiriama būtent tokiems leidiniams komplektuoti.

Dauguma akademinių bibliotekų siūlo e.knygas, tokių kolekcijų dydis padidėjo net 93%. Atitinkamai, numatoma, kad per artimiausius metus akademinės bibliotekos skirs apie 19% savo biudžeto e.knygoms įsigyti.

Dažniausia akademinėse ir viešosiose bibliotekos e.knygas vartotojas gauna įrašytas skaityklėse.

Beje, daugelis respondentų, dalyvavusių apklausoje, tiki, kad e.knygos padėjo pritraukti į bibliotekas naujų skaitytojų.

Daugiau informacijos ir skaičių galima rasti straipsnyje, pagal kurį ir parengta ši žinutė:

MILLER, R. Dramatic growth: LJ's second ebook survey. Library Journal [interaktyvus]. 12 October 2011 [2011 m. spalio 16 d.]. Prieiga per internetą: http://www.thedigitalshift.com/2011/10/12/dramatic-growth-ljs-second-annual-ebook-survey/

Komentarai

Populiarūs įrašai