LIETUVOS TECHNIKOS BIBLIOTEKOS TINKLARAŠTIS


Socialiniai tinklai ir tinklaraščiai po truputį ,,užkariauja” internetines erdves. Savo gražiausiomis gyvenimo akimirkomis dalinamasi su draugais socialiniuose tinkluose. Socialiniai tinklai padeda susirasti naujų draugų. Turintys pomėgių savo įspūdžius ir atradimus užrašo tinklaraščiuose.
,,Pasižymėti” interneto platybėse Lietuvos technikos bibliotekos darbuotojams mintis kilo jau seniai. Iš pradžių galvota sukurti Lietuvos technikos bibliotekos puslapį Facebook’e, tačiau geriau pagalvojus buvo nuspręsta sukurti Lietuvos technikos bibliotekos tinklaraštį. Tinklaraščiui pasirinkta Worldpress’o nemokama svetainė. 2011 metų kovo 18 d. įrašytas pirmasis įrašas. Jis buvo apie namų interjerą su nuoroda į Lietuvos technikos bibliotekos kuriamą interneto bibliotekos Dizaino skyrių. Idėjas ir pasiūlymus, ką rašyti, siūlo Lietuvos technikos bibliotekos darbuotojai.
Tinklaraščio tikslas – supažinti žmones su Lietuvos technikos biblioteka, joje kaupiamais leidiniais, duomenų bazėmis. Galima teigti, jog šis tinklaraštis yra skirtas ne bibliotekos lankytojams, o žmonėms, kurie nieko nežino apie Lietuvos technikos biblioteką. Tinklaraštyje rašoma aktualiomis temomis (ekologija, interjeras, dizainas, technika bei kt.), skaitytojai supažindinami su bibliotekoje esančiais informacijos ištekliais, vykstančiomis parodomis ir pan. Žmogus iš namų kompiuterių per google.lt paieškos sistemą ieškodamas informacijos apie ekologiškus namus ar namų interjerą, randa nuorodą ir į Lietuvos technikos bibliotekos tinklaraštį, į kurį įėjęs pamato, kad mūsų bibliotekoje yra jam reikalinga informacija. Jei taip atsitinka, tinklaraštis įvykdo savo užduotį – žmogus sužino apie Lietuvos technikos biblioteką ir informaciją joje.
Kad tinklaraštis nebūtų vien tik bibliotekos reklama, stengiamasi tam tikra tema pateikti įdomių faktų, ištraukų iš leidinių, duomenų bazių, esančių Lietuvos technikos bibliotekoje.
Šiuo metu tinklaraštis aplankytas 4000 kartų. Nemaža dalis apsilankymų per paieškos sistemas, kurioms pateikus reikšminį žodį, pateikiama nuoroda į Lietuvos technikos bibliotekos tinklaraštį.
Tikimės, jog tinklaraštis atliks savo užduotį – supažindins žmonės su Lietuvos Technikos biblioteka.
Nuoroda į tinklaraštį: http://lietuvostechnikosbiblioteka.wordpress.com/
Straipsnį parengė:
Lina Mikučionytė
Lietuvos technikos bibliotekos
vyresn. bibliografė, duomenų bazių administratorė

Komentarai

Populiarūs įrašai