Apie biblioteką-verslo konsultantę

Šįryt gavusi naujienlaiškį iš Britų bibliotekos, likau sužavėta dar viena bibliotekinės veiklos sritimi – verslo konsultavimu.

Didžiosios Britanijos nacionalinė biblioteka yra viena didžiausių pasaulyje. Pagal dydį nusileidžia tik Jungtinių Valstijų Kongreso bibliotekai. Savo fonduose yra sukaupusi apie 14 milijonų knygų, senovinių rankraščių ir pan. Tačiau be tradicinių paslaugų Britų biblioteka aktyviai įsitraukė ir į verslo konsultavimą.

2005 metais gavusi 1 milijoną svarų finansavimą, biblioteka nusprendė dvi savo skaityklas paversti verslo ir intelektinės nuosavybės centru (angl. Business and IP Centre). Centras buvo atidarytas 2006 metais. Centro surinkta kolekcija yra suskirstyta į keturias pagrindines sritis: rinkos tyrimus, įmonių informacija, prekybos katalogai ir žurnalai. Visa informacija yra nemokama. Čia taip pat galima pasiekti maždaug 30 prenumeruojamų duomenų bazių. Centras didžiuojasi, kad turi daugiau nei 50 mln. patentų iš 40 šalių, datuojamų nuo1855 m. Įdomu ir tai, kad bibliotekininkai yra apmokyti konsultuoti mažų ir vidutinių įmonių verslininkus.

Verslo ir Intelektinės nuosavybės centras turi ir savo Youtube kanalą, kuriame sukelti trumpi pristatymai, paskaitos ir pan. Rekomenduoju pasižiūrėti: http://www.youtube.com/bipctv

Komentarai

Populiarūs įrašai