Kaip skaitytojai vertina tinklaraštį R&R bibliotekininkas

Birželio 28 d. paskelbėme apklausą "Ką man reiškia R&R bibliotekininkas?", tikėdamiesi sužinoti jūsų nuomones ir vertinimus. Išplatinus informaciją apie apklausą įvairiais kanalais tądien sulaukėme didžiulio dėmesio - virtualių apsilankymų skaičius padidėjo net trigubai, negu įprastą vasaros dieną. Tačiau labai mažai žmonių - tik 14 ryžosi per kelias apklausos dienas užpildyti mūsų pateiktą anketą. Vertiname jų nuomonę, dėkojame už skirtą laiką ir trumpai pakomentuojame, ką atsakė šie tinklaraščio skaitytojai.

Kodėl skaitau tinklaraštį R&R bibliotekininkas?

Daugelis atsakiusiųjų minėjo, kad tinklaraštis jiems yra profesinės informacijos šaltinis. Jie skaito tinklaraštį, nes dirba bibliotekose ir nori greitai bei patogiai gauti naują bibliotekininkystės informaciją. Dalis skaitytojų pareiškė, kad skaito tinklaraštį, nes patinka jo turinys, tinklaraščio straipsnių dvasia ir jų autoriai.

Ką vertinu šiame tinklaraštyje?

Pagrindinė vertybė skaitytojams - tinklaraščio turinys. Skaitytojai minėjo, kad jiems patinka operatyvus bibliotekininkystės naujienų skelbimas, pateikiami atskirų bibliotekų veiklos pavyzdžiai, straipsnių temų įvairovė. Taigi pagrindinis dalykas, kurį vertina skaitytojai - tinklaraščio turinys.

Ko pasigendu tinklaraštyje R&R bibliotekininkas?

Šiuo klausimu skaitytojų nuomonės pasiskirstė įvairiai. Dalis pareiškė, kad jiems viskas patinka. Kiti nurodė, ko konkrečiai jiems trūksta. Trūkstami dalykai - tai Lietuvos bibliotekų patirtis bei Lietuvos bibliotekininkų diskusijos, nuomonės ir įspūdžiai. Du skaitytojai labai detaliai aprašė, kokias temas pageidautų matyti: teisinių bibliotekų veiklos aspektų aptarimą ir skaitymo skatinimo patirtį bei sėkmingos veiklos pavyzdžius.

Kas skatina (paskatintų) mane diskutuoti tinklaraštyje?

Šiuo atveju paaiškėjo, kad nedaugelis skaitytojų linkę diskutuoti tinklaraštyje. Vieni tiesiog nemėgsta diskutuoti ir rašyti komentarų, kiti pesimistiškai vertina Lietuvos bibliotekininkystės perspektyvas, baiminasi bibliotekų vadovų reakcijos ir kt., todėl atrodo, kad diskusijos neturi jokios prasmės. Visgi kai kurie skaitytojai parašė, kad diskutuoti juos paskatintų įdomi ir aktuali straipsnio tema.

Kas skatina (paskatintų) mane rašyti į tinklaraštį?

Dalį skaitytojų rašyti paskatintų noras pasidalyti patirtimi arba sužinotos aktualios bibliotekininkystės naujienos. Dalis skaitytojų atsakė, kad kol kas tik stebi tinklaraštį, bet dėl įvairių priežasčių dar nerašo. Vienas respondentas paminėjo, kad vadovybės palaikymas, tinklaraščio skaitymo ir pildymo veiklos pripažinimas svarbia darbo dalimi paskatintų rašyti.

Jūsų idėjos, pasiūlymai, pastebėjimai apie tinklaraštį

Atsakydami į šį klausimą skaitytojai džiaugėsi, kad toks tinklaraštis egzistuoja, ir teigė, kad jis reikalingas. Kai kurie skaitytojai patarė skatinti diskusijas įsteigiant įvairiausius prizus už komentarus (pvz., parašiusiam daugiausią komentarų). Skaitytojai taip pat linkėjo, kad tinklaraščio skaitytojai būtų drąsesni, daugiau diskutuotų ir rašytų.

Dėkojame dalyvavusiems apklausoje. Tie, kas nedrįso pildyti anketos, gali parašyti savo nuomonę šios žinutės komentaruose :).

Komentarai

Populiarūs įrašai