Paulo McCartney skaitmeninė biblioteka

Viena iš IT gigantų - kompanija Hewlett Packard - gegužės pabaigoje paskelbė apie skaitmeninės Paulo McCartney bibliotekos sukūrimą. Skaitmeninė biblioteka buvo sukurta todėl, kad legendiniam dainininkui ir jo kompanijai MPL Communications Ltd. sunkiai sekėsi valdyti milžinišką nuotraukų, garso ir vaizdo įrašų, tapybos darbų, archyvinės medžiagos kolekciją, kurią sudaro daugiau nei vienas milijonas dokumentų. Norint operatyviai panaudoti visus šiuos turtus įvairiais tikslais reikėjo sukurti šiuolaikišką jų valdymo sistemą. Hewlett Packard sukūrė skaitmeninę biblioteką pirmiausią MPL Communications Ltd. verslo tikslams pasiekti - efektyviai organizuoti, apsaugoti ir valdyti Paulo McCarney kolekciją. Tam buvo panaudoti šiuolaikiškiausi sprendimai - pavyzdžiui, debesų kompiuterija (angl. cloud computing) - kas leis pasiekti ir valdyti skaitmeninę biblioteką naudojantis bet kuriuo prietaisu (pvz., kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ir kt.) ir neinvestuoti į specifinės techninės infrastruktūros sukūrimą. Pažangūs turinio valdymo sprendimai leis efektyviai rasti įvairių rūšių dokumentus.




Taigi, skaitmeninės bibliotekos - didžiulis ir pelningas verslas. Apie biblioteką pasiskaityti ir kai kurias nuotraukas pasižiūrėti galima svetainėje Paul McCartney Digital Library on HP.

Parengta pagal:

Paul McCartney digital library on HP: case study HP instant-on enterprise [interaktyvus]. May 2011 [žiūrėta 2011 m. birželio 12 d.]. Prieiga per internetą: http://h20195.www2.hp.com/V2/GetPDF.aspx/4AA3-4222ENW.pdf

Komentarai

Populiarūs įrašai