Kviečiame bibliotekininkystės praktikus į paskaitą apie lyderystę!

Gegužės 24 d. 16 val. Vilniaus universiteto bibliotekos Centriniuose rūmuose, B3 seminarų salėje (III aukštas) įvyks Fulbright programos stipendiato Johno Lubanso Jr. paskaita ir diskusija bibliotekininkystės ir informacijos specialistams – praktikams tema "Leading from the Center: ‘I Borrowed the Shoes But the Holes are Mine" (liet. Lyderystė iš centro: Pasiskolinau batus, bet likau su savomis skylėmis).

Paskaitos metu lektorius išdėstys esminius savo naujosios knygos „Leading from the Middle” teiginius apie demokratiškas ir įgalintas darbo vietas. Auditorijai taip pat bus pateikti asmeninės vadybos (self-management) ugdymo pavyzdžiai iš J.Lubanso vedamų užsiėmimų Latvijos universitete. Bus kalbama apie tai, ko iš tiesų reikia tam, kad būtų sukurta įgalintoji darbo aplinka bibliotekose.

Apie lektorių: J.Lubans Jr. atstovauja Rutgers universiteto Komunikacijos mokyklą (Niudžersis, JAV) ir Latvijos universiteto Informacijos ir bibliotekininkystės katedrą. Mokslininkas studijavo bibliotekininkystę Mičigano universitete ir viešąjį administravimą Hjustono universitete. Dirbdamas Kolorado ir Djuko universitetų bibliotekose, sėkmingai vadovavo vartotojų aptarnavimo ir techninių paslaugų komandoms. Karjeros pradžioje redagavo leidinį “Educating the Library User” („Bibliotekų vartotojų ugdymas“), kuriame numatė daugumos bibliotekininkų susidomėjimą vartotojų mokymu bei informaciniu raštingumu. 2010 m. pasirodė naujoji J.Lubans knyga "Leading from the Middle and Other Contrarian Essays on Library Leadership“ (Santa Barbara, CA: ABC-Clio / Libraries Unlimited. A Beta Phi Mu Monograph). Žurnalas “Library Journal” šį leidinį rekomendavo visų lygių bibliotekų darbuotojams ir bibliotekininkystės mokyklų studentams. Mokslininkas savo publikacijas taip pat skelbia asmeniniame tinklaraštyje „Leading from the middle“ (http://blog.lubans.org/). J.Lubans gyvena Durham mieste (Šiaurės Karolinos valstija, JAV) su žmona Sheryl Anspaugh, 2011 m. užbaigusia aktyvią karjerą akademinėse, viešosiose ir mokyklų bibliotekose.

Kviečiame apsilankyti!

Parengta pagal dr. Inetos Krauls informaciją, nuotrauka iš Johno Lubanso tinklaraščio: http://blog.lubans.org/

Kilus klausimams dėl renginio kreiptis į dr. Inetą Krauls el. paštu: ineta.krauls@kf.vu.lt

Komentarai

Populiarūs įrašai