Skaitmeninės kultūros paveldo strategijos: tarptautinė konferencija

Įdomi žinia bibliotekininkams, dirbantiems skaitmeninto ir skaitmeninio kultūros paveldo srityje. Nyderlandų paveldo institutas ir DEN fondas 2011 m. gruodžio 6-9 d. organizuoja Roterdame tarptautinę konferenciją DISH 2011: Skaitmeninės paveldo strategijos (angl. Digital Strategies for Heritage). Konferencija skirta kultūros paveldo institucijų darbuotojams, įsitraukusiems į skaitmeninių bibliotekų ir kitų darinių kūrimo veiklas, priimantiems strateginius sprendimus dėl kultūros paveldo valdymo skaitmeninėje aplinkoje. Džiugi žinia ir tai, kad šioje konferencijoje stengiamasi pažvelgti į kultūros paveldo išteklius skaitmeninėje aplinkoje, kaip į paslaugas, aiškintis jų pridėtinę vertę ir naudą vartotojui. Renginyje planuojama diskutuoti tokiomis temomis:

Verslo modeliai kultūros paveldo srityje - kaip adaptuoti verslo sektoriuje taikomus principus paveldo srityje, kaip skatinti paveldo organizacijų verslumą.

Instituciniai pokyčiai - kaip atminties institucijos geba susidoroti su pokyčiais, vykstančiais paveldo skaitmeninimo, vartotojų elgsenos ir naudojimosi internetu įpročių kaitos dėka.

Minasamda ir bendraautorystė - kaip padidinti rinkinių valdymo efektyvumą pasitelkiant interneto savanorių indelį.

Naujos viešosios erdvės kūrimas - kaip subalansuoti politinį ir orientuotą į vartotoją požiūrį į kultūros paveldo paslaugas.

Visos šios temos tikrai vertos dėmesio. Norintieji pasiūlyti pranešimą, temą diskusijoms, seminarams ir kt. gali siųsti savo pasiūlymus iki gegužės 22 d. Daugiau informacijos rasite konferencijos svetainėje http://www.dish2011.nl/.

Kviečiame nepraleisti progos apsilankyti. DISH 2011 - tikrai gardus patiekalas norintiems pakelti kvalifikaciją profesionalams!

Komentarai

Populiarūs įrašai