Vyšnaitės Taivano universiteto medicinos bibliotekoje

Dar vienas pavyzdys, kaip bibliotekos stengiasi pritaikyti savo erdves prie skaitytojų poreikių. Nacionalinė Taivano universiteto medicinos biblioteka aptarnauja studentus, mokslininkus, gydytojus ir slaugytojus bei kitus interesantus. Ilgą laiką bibliotekoje erdvės buvo organizuotos gana tradiciškai, tačiau permainos prasidėjo apklausius skaitytojus. Pasirodė, kad daugelis nenorėjo ateiti ir ilgesniam laikui likti bibliotekoje, nes jos erdvės atrodė šaltos, o santykis su skaitytoju - formalus. Tuomet bibliotekos vadovybė ir darbuotojai pasiryžo permainoms. Pasikonsultavę tarpusavy ir su profesionaliu architektu jie nusprendė sukurti "Naują skaitymo rojų", arba atpalaiduojančią, jaukią ir maloniai nuteikiančią erdvę bibliotekos skaitytojams.


Taivano nacionalinės medicinos universiteto bibliotekos nuotrauka, šaltinis: http://ntuml.mc.ntu.edu.tw/english/nrp.htm

Pertvarkos įvyko investavus 40000 JAV dolerių, įvykdžius visus pasikeitimus per keletą mėnesių. Įdomu tai, kad kuriant atpalaiduojančią atmosferą buvo panaudoti japoniško sodo kūrimo elementai. Bibliotekos skaitymo rojaus zonoje atsirado vyšnaitės, supynės, sodo baldai ir jaukūs kampeliai.


Taivano nacionalinės medicinos universiteto bibliotekos nuotrauka, šaltinis: http://ntuml.mc.ntu.edu.tw/english/nrp.htm

Bibliotekos erdvių pertvarkos atvejis detaliai aprašytas šiame straipsnyje, pagal kurį ir parengta ši žinutė:

KAO, Peng; CHEN, Kuan-nien. A park in the library: the "New Reading Paradise" in the National Taiwan University Library. New Library World [interaktyvus]. 2011, vol. 112, no. 1/2 p. 76-85. Prieiga per Emerald Publishing.

Komentarai

Populiarūs įrašai