Viskas skaitymui: virtualus skaitytojų klubų portalas

Jungtinėje Karalystėje, kur pastaruoju metu vis garsiau kalbama apie grėsmingus vaikų skaitymo pokyčius (pvz., vaikai pasirenka paprastesnes, amžių neatitinkančias knygas), imamasi įvairių priemonių siekiant skatinti skaitymą.

Viena iš tokių priemonių svetainė Reading Groups for Everyone (Skaitytojų grupės kiekvienam), kurią sukūrė nepelno organizacija Skaitymo Agentūra (angl. The Reading Agency). Svetainė skirta bibliotekininkams ir skaitytojams. Joje siekiama pateikti išsamią informaciją apie įvairias skaitytojų grupes ir klubus, kuruojamus šalies bibliotekose, kad vartotojai galėtų lengvai rasti jiems artimiausią ir patraukliausią grupę. Be to, bibliotekininkai svetainėje ras nemažai patarimų, kaip sukurti ir kuruoti skaitytojų klubus. Bibliotekininkai gali prisijungti prie svetainės ir įvesti visą reikiamą informaciją, todėl tinklalapį paprastą pildyti. Nors dabar naujai sukurtoje svetainėje skaitytojų grupes užregistravo vos 19 bibliotekų, planuojama, kad 2013 m. skaitytojų klubų skaičius padidės iki 20000.

Skaitymo agentūra taipogi neseniai (2011 m. kovą) paskelbė tyrimą apie tai, kaip bibliotekos naudojasi skaitmeninėmis priemonėmis, populiarindamos skaitymą. Tyrimo ataskaitoje taip pat kalbama ir apie bibliotekų poreikius norint efektyviai naudotis skaitmeninėmis priemonėmis. Smalsuoliai gali pasiskaityti visą ataskaitos Bibliotekos ir skaitmena: skaitmeninių medijų naudojimo bibliotekose formuojant skaitytojų grupes tyrimas (anglų k.).

Parengta pagal:

New steps towards libraries' digital future. Booktrade.info [interaktyvus]. 23 March 2011 [2011 m. kovo 23 d.]. Prieiga per internetą: http://www.booktrade.info/index.php/showarticle/32687

Reading groups for everyone [interaktyvus]. 2011 [2011 m. kovo 23 d.]. Prieiga per internetą: http://www.readinggroups.org/

Komentarai

Populiarūs įrašai