Padėti kitiems: dar viena svajonių profesijos istorija

Dar viena įdomi istorija, kaip žmogaus, dirbusio verslo sektoriuje, kelias pasuko į biblioteką. Pam Rudkin, dirbanti Maumelle viešojoje bibliotekoje (JAV, Arkanzaso valstija), pasakoja, kaip nusprendė dirbti bibliotekoje. Vertingiausia Pam yra tai, kad bibliotekininko darbas skirtas padėti kitiems:

Daugelis žmonių nesuvokia, kad bibliotekininko profesijos paskirtis - padėti. Žmonės kažko ieško, ir jiems reikia pagalbos surandant medžiagą. Aišku, mes čia nedarome smegenų operacijų, tačiau visada malonu padėti.

Apie pagalbą ir santykius su kitais žmonėmis Pam turi paprastą, bet esminį įsitikinimą - elkis su kitais taip, kaip norėtum, kad elgtųsi su tavimi. To moko ir savo sūnaus.

Įdomu tai, kad Pam nėra iš bibliotekininkų šeimos ir nepraleido visos vaikystės bibliotekoje. Bibliotekos vertės supratimas atėjo vėliau, kai ji susidūrė su tam tikrais gyvenimo iššūkiais:

Mano gyvenime buvo sudėtingų problemų laikotarpis ir man reikėjo rasti tam tikros medžiagos, kuri padėtų jas išspręsti. Vieną dieną aš atėjau [į biblioteką] kartu su vyriausiu sūnumi vėžimėlyje, atsisėdau ir paprasčiausiai pradėjau skaityti. Daugelis žmonių net nesuvokia, kokių turtų yra jų vietos bibliotekoje.

Pam turi ir kitų pomėgių - ji labai mėgsta muziką ir yra įvaldžiusi nemažai instrumentų: groja saksofonu, fortepijonu ir kitais instrumentais.

Bibliotekininkystės aistra prasidėjo, kai Pam Rudkin išbandė bibliotekininko asistento darbą Parkview aukštosios mokyklos bibliotekoje. Ji netruko įsimylėti bibliotekininkystę ir pradėjo magistro studijas Teksaso moterų universitete Dentone. Šiuo metu Pam vadovauja Maumelle viešajai bibliotekai.

Visą straipsnį, pagal kurį parengta ši žinutė, skaitykite:

FLEMING, Molly. Pam Rudkin: librarian finds dream career. Pulaski News [interaktyvus]. 3 March 2011 [žiūrėta 2011 m. kovo 9 d.]. Prieiga per internetą: http://www.nlrtimes.com/articles/2011/03/03/profile/pro00001.txt

Komentarai

Populiarūs įrašai