Geriausi Amerikos bibliotekų pastatai ir interjerai

Amerikos bibliotekų žurnalas, kurį leidžia Amerikos bibliotekų asociacija, paskelbė geriausių Amerikos naujų ar renovuotų bibliotekų pastatų ir interneto apžvalgas. Bibliotekos erdvių organizavimas, anot apžvalgininkų, svarbus tiek pat kaip ir bibliotekų paslaugos. Apžvalga suskirstyta pagal šiuos kriterijus:

Pagerėjęs funkcionalumas - tai bibliotekų pastatų ir interjero sprendimai, kurie leidžia geriau pritaikyti bibliotekų erdves paslaugoms teikti.

Statybinės medžiagos - medžiagų pasirinkimas siekiant pagerinti pastatų funkcionalumą arba estetiškumą.

Ekologiška statyba - statybos sprendimų, ekologiškos medžiagos, kurios leidžia taupyti energiją ir išteklius aptarnaujant pastatą.

Navigacija ir spalvos - tai ženklų, padedančių vartotojui surasti savo kelią bibliotekoje sistema bei patrauklių erdvių sukūrimas panaudojant įvairių spalvų energetiką.

Kriterijų yra ir daugiau, bet pagal čia išvardytus jau galima pažiūrėti konkrečių pavyzdžių nuotraukas. Kiti kriterijai, kurie siejasi su vaikų ir paauglių erdvių organizavimu, dizaino elementais, bendruomenės erdvėmis ir kt., bus papildyti konkrečių projektų pavyzdžiais kiek vėliau. Stebėkite atnaujinimus!

Parengta pagal:

LANGRAF, Greg. Library design showcase 2011. American libraries magazine [interaktyvus]. 18 March [2011 m. kovo 20 d.]. Prieiga per internetą: http://americanlibrariesmagazine.org/librarydesign11

Komentarai

Populiarūs įrašai