Finansinis raštingumas bibliotekose, arba pinigų savaitė 2011

Amerikos bibliotekų asociacija ir Federalinio rezervo bankas Čikagoje suvienijo jėgas ugdant piliečių finansinį raštingumą. Nuo šių metų JAV bibliotekos bendradarbiaus su banku rengiant nemokamus mokymus apie finansų valdymą ir balandžio pradžioje pažymėdami Sumaniųjų pinigų savaitę (Money Smart Week). Sumaniųjų pinigų iniciatyva vyksta jau dešimtmetį ir bibliotekos joje ne kartą dalyvavo, tačiau nuo 2011 m. šis bendradarbiavimas bus sistemingesnis ir kryptingesnis. Specialiai bibliotekoms sukurta pinigų savaitės svetainė, kurioje galima rasti iniciatyvos logotipus, renginių kalendorių, mokomąją medžiagą. Iš tiesų, ekonominės krizės laikais ir, apskritai, kai piliečiams teikiamas labai platus finansinių paslaugų spektras geriau orientuotis asmeninių finansų valdymo srityje tikrai nepakenks.

Ši iniciatyva taip pat įdomus partnerystės atvejis, kuris iliustruoja, kad bibliotekos gali bendradarbiauti ir su finansų institucijomis :).

Parengta pagal:

Money Smart Week @ Your Library [interaktyvus]. 2011 [ žiūrėta 2011 m. kovo 28 d.]. Prieiga per internetą: http://www.chicagofed.org/webpages/education/msw/ala/index.cfm

Komentarai

  1. Zinaida, tavo žinutė labai susisieja su neseniai žiniasklaidoje skelbtu straipsniu apie finansinį raštingumą - Lietuvoje. Poreikis šioms žinioms yra, todėl gali būti visai perspektyvi bibliotekų partnerystės kryptis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šaunu - lietuviškas kontekstas ir poreikis yra: tiesiog imk ir rašyk projektą :). Taigi, kolegos, naudokitės proga!

    AtsakytiPanaikinti
  3. tikrai taip, tuo labiau, kad bibliotekos jau turi partnerystės su bankais ir suaugusiųjų edukacijos patirties!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai