Šiaulių m. savivaldybės viešosios bibliotekos Lieporių filialo patirtis

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Lieporių filialo darbuotojai turi ilgalaikę patirtį bendraujant su Šiaulių sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Šiaulių Viltis“, tėvais, auginančiais neįgalius vaikus.

2010 metais, įsibėgėjus projektui „Bibliotekos pažangai“, pasiūlėme „Šiaulių Vilties“ bendrijos mamoms, auginančioms vaikus su sunkia negalia, apsilankyti Lieporių filiale ir išmokti naudotis kompiuteriu kasdienėms reikmėms. Norinčiųjų dalyvauti mokymuose buvo 12, o mokymuose Lieporių filiale dalyvavo 7. Dviems mamoms buvo pasiūlyta kreiptis į kitą Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos filialą, kuris yra arčiau jų namų, kitoms mamoms planus sujaukė jų vaikų pablogėjusi sveikata, sunkūs kasdienybės rūpesčiai. Mokymuose Lieporių filiale dalyvavo mamos: Elena, Ona, Liubov, Lida, Marytė, Zita-Ona ir socialinė darbuotoja Aldona.

Smagu prisiminti jautrų bendravimą, matyti moterų sugebėjimą juokauti ir džiaugtis atradimais virtualioje aplinkoje. Norėčiau išskirti Liubą. Ji rusakalbė. Bet jos atkaklumas ir noras mokytis buvo gražiausias pavyzdys. Šiandien ji bendrauja Skype su seserimis, kurios gyvena Maskvoje, sumoka mokesčius internetiniu būdu. Onutė į užsiėmimus dažnai ateidavo su sūnumi Tomu. Nežiūrint vaikino negalios, negalėčiau tiksliai pasakyti, kuris kurį mokėme. Jis man parodė daug muzikos svetainių, aš jį pamokiau sukurti nuorodą, prisegti dokumentą. Marytė – „Šiaulių Vilties“ pirmininkė. Jai dažnai tenka tvarkyti įvairią dokumentaciją, rašyti elektroninius laiškus. Gaila, dėl užimtumo, ji negalėjo dalyvauti visuose užsiėmimuose. Bet tikrai žinau, ji prie kompiuterio jaučiasi drąsiau.

Tai tik daigeliai. Turime ir daugiau sumanymų ateičiai. Tik duok Dieve visoms Mamoms ir jų Vaikams sveikatos.

Pranešimo autorė: Regina Vertelienė (Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Lieporių filialo vyresn. Bibliotekininkė)

Komentarai

Populiarūs įrašai