BOBCATSSS 2011 - registracijos pradžia

Paskelbta registracijos į tarptautinį bibliotekininkystės ir informacijos studentų ir dėstytojų simpoziumą BOBCATSSS 2011 pradžia. Renginys vyks Szombathely mieste Vengrijoje 2011 m. sausio 31 d.

Bibliotekininkystės ir informacijos studentai ir dėstytojai jau gali pradėti svarstyti pranešimų temas. Taigi pamąstykite - kuo norėtumėte pasidalyti su tarptautine bendruomene. Dalyvavote įdomiame bibliotekininkystės projekte, atlikote įdomų tyrimą kursiniame ar bakalauro darbe? Šiuo pagrindu galima sukurti pranešimą!

Ateinančio renginio tema - Atrandant naujus būdus (Finding new ways) - intriguoja, nes skirta pokyčiams, kuriuos išgyvena šiuolaikinės bibliotekos, apmąstyti. Pokytis kartu yra galimybė... rasti naujus būdus, žiūrėti kitaip į įprastus dalykus. Konferencijoje bus gvildenamos šios pagrindinės temos:

Naujos vartotojų grupės - ši tema skirta naujiems bibliotekos vartotojų poreikiams ir kitokiems jų aptarnavimo būdams aptarti .

Biblioteka kaip susitikimų/trečioji vieta - bibliotekoje lankomasi ne tik norint gauti knygą, biblioteka gali tapti laisvalaikio leidimo, susitikimų vieta. Kaip ją paversti tokia vieta? Kokią įtaką bibliotekos fizinė ir socialinė erdvė turi jos paslaugoms?

Nauji darbo metodai - kokius pažangius darbo metodus taiko bibliotekos (pvz., saityno 2.0 technologijas ir kt.)?

Bibliotekininkystės ir informacijos specialistai - kaip bibliotekų vaidmens ir paslaugų pokyčiai veikia reikalavimus šios srities specialistams. Ką turėtų gebėti šiuolaikinis bibliotekininkas? Koks yra ateities bibliotekininkas?

Pamąstykite, ką galite pasakyti šiomis temomis.

Apsilankykite BOBCATSSS 2011 svetainėje - http://bobcatsss2011.com/, stebėkite joje naują informaciją, parenkite pranešimą ir dalyvaukite pranešimų atrankoje. BOBCATSSS 2011 jūsų lauks nepakartojama bendravimo su bibliotekininkystės studentais ir dėstytojais iš įvairių šalių patirtis, galimybė išmokti daug naujų dalykų ir pristatyti savo darbo rezultatus.

Linkiu aktyviai dalyvauti ir atrasti savo naujus būdus studijuoti bibliotekininkystę - diskutuojant, užduodant klausimus, dalijantis patirtimi ir mokantis kartu.

Norėdami rengti pranešimą BOBCATSSS 2011 kreipkitės į dėstytoją, vadovavusį jūsų bibliotekininkystės projektui, kursiniam ar bakalauro darbui ir aptarkite galimą pranešimo turinį. Studentams, ketinantiems dalyvauti BOBCATSSS 2011, dėstytojai patars kaip parengti pranešimą, pristatyti jį tarptautinei auditorijai.

Komentarai

Populiarūs įrašai