Rock&roll bibliotekininko pirmasis gimtadienis – mums jau vieneri!

Štai ir sulaukėme pirmojo tinklaraščio Rock&roll bibliotekininkas gimtadienio. Tikriausia tai jau tinklaraštininkų tradicija – šia proga pateikti metų statistiką.

Nors tinklaraštis dar kūdikio amžiaus, galime pasigirti, kad jame paskelbti net 206 pranešimai, o seka dienoraštį – 72 žmonės.

Vienas iš svarbių mūsų siekių buvo tinklaraštį paversti kolektyviniu kūriniu, padaryti taip, kad jį rašytų daugiau žmonių. Link to tikslo pamažu ir einame. Atsiranda pirmieji studentų, bibliotekų darbuotojų, dėstytojų pranešimai. Čia ypatingai norėtųsi padėkoti Vilniaus universiteto bibliotekos darbuotojams. Jie kaip tinklaraščių pasaulio senbuviai iš karto įsijungė į naujo dienoraščio skaitymą, pranešimų kūrimą ir komentavimą. Bet džiaugiamės, kad atsirado ir kitų pastovių skaitytojų ir įdomių komentarų autorių.

Kviečiame visus mūsų skaitytojus prisidėti prie tinklaraščio kūrimo ir parašyti! Reikia tik pabandyti ir pamatysite, kad tai labai smagi ir įtraukianti veikla.

Kaip gi skaitomas tinklaraštis?

Google Analytics lankomumo statistikos duomenys rodo, kad tinklaraščio auditorija plečiasi. Aišku, vasaros metu lankomumas mažėja, bet kas gi gali prilygti saulei, miškui, jūrai arba ežerui smagią atostogų dieną :). Tačiau galime pasidžiaugti, kad nuo 2009 m. liepos 20 d. iki 2010 m. birželio 30 d. tinklaraštyje apsilankė net 9743 interneto vartotojai. Rock&roll bibliotekininko puslapiai buvo aplankyti 25123 kartus. Google Analytics diagramoje matyti, kad tinklaraščio lankomumas auga tik su nedidele pertraukėle vasarai.


Apsilankymų skaičius nuo 2009-07-20 iki 2010-06-30

Ką labiausiai skaitė tinklaraščio lankytojai?

Populiariausių pranešimų sąrašas atskleidžia įdomias tendencijas. Labiausiai skaitomų pranešimų dešimtuką pradeda patarimai iš teminės rubrikos Dėstytojai konsultuoja. Apskritai šios skilties patarimai labai populiarūs tarp tinklaraščio skaitytojų. Tai rodo, kad mūsų skaitytojų tarpe nemažai studentų ir... kad jie mokosi :).


Skaitomiausių pranešimų dešimtukas

Labai populiari teminė rubrika Copy-paste: citatos apie bibliotekas ir bibliotekininkus. Natūralu, kad visada įdomu sužinoti, kaip tave patį ir tavo darbovietę (esamą ar būsimą) vertina kiti.

Rock&roll bibliotekininko skaitytojų tarpe yra nemažai susidomėjusių tinklaraščio veiklomis – bendraautoryste, viki svetaine. Taigi nesidrovėkite ir nuo domėjimosi pereikite prie veiksmo!

Galiausiai, mūsų skaitytojams nesvetimas noras pasamprotauti apie šiuolaikiškos bibliotekos vaidmenis, informacijos technologijas, biblioteką 2.0.

Taigi matome, kad mūsų skaitytojai yra išsilavinę, norintys mokytis ir tobulėti, svarstyti svarbius profesinius klausimus žmonės. Puiku, to mes ir tikėjomės.

Ką galima dar pasakyti apie mūsų skaitytojus? Google Analytics leidžia šiek tiek „pašnipinėti“ ir nustatyti, per kokios svetainės nuorodas vartotojas jungėsi prie tinklaraščio. Taigi, jeigu nesurinkinėjote interneto adreso tiesiogiai, o spaudėte nuorodą kitoje svetainėje – mes jus „suskaičiavome“ :).


Svetainės, per kurias skaitytojai prisijungė prie tinklaraščio

Daugiausiai per nuorodas jungėsi Komunikacijos fakulteto tinklaraščio skaitytojai. Džiugu, kad fakulteto bendruomenė mumis domisi. Bet labai smagu matyti, kad Rock&roll bibliotekininkas įdomus ir profesinei bendruomenei: viešųjų bibliotekų portalo (Bibliotekos.lt) lankytojams, VU bibliotekos, Kauno apskirties viešosios bibliotekos tinklaraščių skaitytojams.

Štai toks gimtadieninis pasakojimas – atrodo, turėtų būti apie tinklaraštį, bet išėjo – apie jus, skaitytojus. Tikriausia todėl, kad tinklaraštis – tai jo skaitytojai ir autoriai. Tikimės, kad taip bus ir toliau ir laukiame jūsų sveikinimų ir komentarų!

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai