Historypin - ryšiai tarp kartų ir paveldas 2.0

Vis dėlto, Facebookas nepaisant kritikos neretai praverčia. Neseniai nusižiūrėjau mūsų aktyvios skaitytojos ir komentuotojos Valentinos paskelbtą žinutę apie įdomų projektą Historypin ir pagalvojau, kad ir mūsų skaitytojams turėtų būti įdomu. Tikiuosi, Valentina neprieštaraus :).

Historypin - tai nepelno organizacijos We are what we do bendradarbiavimo projektas kartu su Google. Tai saityno paslauga, primenanti Flickr - vartotojai gali skelbti savo nuotraukas ir susieti jas su žemėlapiu. Sistema veikia Google Maps pagrindu. Tačiau vis gi skirtumas nuo Flickr yra. Historypin - tai globalusis projektas, kuris leidžia visiems geriau pažinti savo gimtųjų vietų, praeities įvykių ir žmonių istoriją. Prisijungę prie Historypin vartotojai gali skelbti senąsias nuotraukas, kurios leidžia matyti, kaip tam tikros vietos atrodė anksčiau. Be to, galima paskelbti ir savo pasakojimą, aiškinantį nuotrauką.

Projektas Historypin prasidėjo 2010 m. Londone, juo siekiama paskatinti bendravimą tarp kartų ir sukurti pasaulinio masto skaitmeninį istorinių nuotraukų archyvą.

Kviečiu apsilankyti! Trumpas filmukas apie Historypin prieinamas YouTube.

Manau, kad projektas labai įdomus ir bibliotekoms, kurios taip pat gali skelbti įdomias nuotraukas ir kurti pasakojimus.

Parengta pagal:

Historipyn [interaktyvus]. 2010 [2010 m. liepos 5 d.]. Prieiga per internetą: http://www.historypin.com/

Komentarai

  1. Valentina tikrai nepriestarauja :) Atvirksciai, smagu, kad mano nuorodas kazkas seka :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pasirodė įdomu - gal reikėtų pabandyti...:)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai