Iš BIMI archyvo: pirmakursių mintys apie bibliotekininkystę prieš 30-40 metų

Kas atrodė patrauklu bibliotekininkystės pirmakursiams, pasirinkusiems šią specialybę? Kokias profesijos perspektyvas jie matė? Kodėl ir kaip pasirinko šią specialybę? Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto (BIMI) archyvai atskleidžia pirmakursių, pradėjusių studijuoti bibliotekininkystę prieš 30-40 metų, kai studijos dar vyko VU Istorijos fakultete, požiūrį ir lūkesčius. Kviečiame pasklaidyti studentų pasakojimus atsakant į klausimą Kodėl pasirinkote bibliotekininko specialybę? rūpestingai surinktus doc. dr. Genovaitės Raguotienės, ilgametės Bibliotekininkystės katedros (BIMI pirmtakės) vedėjos.


Jūsų dėmesiui pateikiame tris skirtingas istorijas:

http://docs.google.com/fileview?id=0Bwzw0zYL2N_JZTVkYzgwYjYtYzQ4Ni00MTQ5LWFjZTEtMzVlN2YwZjYzNzdk&hl=en

http://docs.google.com/fileview?id=0Bwzw0zYL2N_JNzY2OGVlYzAtYzFlNS00ZjBmLTkyZTktZDU3NGY0NjY4MGE5&hl=en

http://docs.google.com/fileview?id=0Bwzw0zYL2N_JYThjMzgzNjQtODI0MS00MzNlLThjMTUtNWQ3NGIwNGViNTVm&hl=en

Komentarai

  1. Tikrai buvo labai idomu paskaityti!

    AtsakytiPanaikinti
  2. super nerealiai :) jie mokėsi ir aukštąją matematiką, vos patikėjau! Va čia tai aukštojo mokslo studijos ir visai toli nuo šių dienų istorijos fakulteto studijų programų stereotipų :) puikus straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Buvo nuostabu paskaityti ir atsiminti save pirmuose kursuose. O aukštąją matematiką ir aš studijavau :) nors baigiau "tik" prieš 15 metų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Grynai priminė nemalonius sovietinius laikus. Ir kai kur ta pompastika apie knygų meilę... Na, nesiilgiu aš tų laikų :-D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Abejoju, kad kas nors ilgisi :). Taikliai pastebėjote apie meilę knygoms, bet tikriausiai tai ir atspindėjo - iš vienos pusės, lengviausią atsakymą, iš kitos - to laikmečio vertybes. Mane, pavyzdžiui, labai sudomino "elektroninės mašinos" - turbūt, šiandien atrodo neįtikėtina, kad kažkada kompiuteriai buvo kažkokia tolima ir nelabai "suvokiama" mašina :).

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš pamenu, kaip mus tris dienas mokė failą sukurti ir jam pavadinimą suteikti. Tik nepamenu, kaip ta disciplina buvo pavadinta. Kosmosas kažkoks atrodė:-) Įdomiai kažkaip. Galėjo būti gal kokie, hmm, 1991-1992 m.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai